NOS Studio Sportzomer voortaan vanuit Hilversum

In verband met de uitschakeling van Oranje op het EK Voetbal, komt NOS Studio Sportzomer vanaf vandaag 23 juni vanuit de Studio in Hilversum. Dit heeft tot gevolg dat er een aantal wijzigingen zijn in de gasten die Jack van Gelder ontvangt. Dat meldt de NOS vandaag. Zijn gasten zijn nu scheidsrechter Pieter Vink, acteur Jack Wouterse en oud-voetballers Regi Blinker en Ronald de Boer. De uitschakeling van Oranje trok in totaal elf miljoen kijkers, maakt de NOS tevens bekend.

De kwartfinale van het Nederlands elftal, zaterdagavond tegen Rusland, is in totaal door 11 miljoen voetbalfans gevolgd. Het gaat hierbij om de optelsom van alle kijkers die zowel thuis als buitenshuis de verrichtingen van Oranje via de televisie (minimaal 1 minuut aaneengesloten) volgden. Het bereikgetal drukt uit hoeveel personen minstens iets van de wedstrijd, met een minimum van 1 minuut, hebben gezien.

Nederland – Rusland werd in de thuissituatie gevolgd door 9,5 miljoen mensen. Daar komen nog eens 1,5 miljoen kijkers bij die buitenshuis (kroeg, vakantiehuisje, werk, etc.) naar deze wedstrijd hebben gekeken, zo blijkt uit aanvullend onderzoek van de afdeling Kijk – en Luisteronderzoek van de NPO. Het totale bereik komt daarmee dus op 11 miljoen kijkers.

Het bereikgetal van 11 miljoen moet niet worden verward met de gemiddelde kijkdichtheid van ruim 7,5 miljoen die zondagochtend al bekend was. Dat getal drukt het aantal kijkers uit dat gisteravond gemiddeld gedurende de gehele wedstrijd Nederland – Rusland in een thuissituatie aan het kijken was.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen