Jan Joost van Gangelen presentator sportquiz VPRO

Foto: Wikimedia / Richard BroekhuijzenJan Joost van Gangelen, bekend van RTL Voetbal, gaat het nieuwe programma De Olympische Sport Quiz presenteren voor de VPRO. De quiz is vanaf maandag 11 augustus dagelijks te zien op Nederland 3. Dat laat de VPRO vandaag weten. De Olympische Spelen in Peking zullen in augustus miljoenen kijkers trekken. “De VPRO kan én wil niet om de Olympische hype heen en zorgt gedurende twee weken voor aanvulling op de Studio Sport programmering met de Olympische Quiz.

De Olympische Sportquiz belooft een ‘gevarieerde en actieve’ live sportquiz te worden, vertelt een woordvoerder van de VPRO. “Met een sportieve gastheer die de quiz presenteert. Met twee teamleiders – sportfreaks met gevoel voor humor – die hun teams van drie kandidaten elke dag aanvoeren.”

In De Olympische Sport Quiz strijden twee teams van elk drie personen tegen elkaar onder de vaste leiding van Viggo Waas en Peter Heerschop. Aan de hand van unieke beeld- en geluidsfragmenten, bekende sportgasten en stevige vragen wordt de sportkennis onderzocht van de deelnemers en de kijkers.

Om een en ander in goede banen te leiden is er een jury aangesteld in de persoon van Theo Reitsma die, op basis van zijn jarenlange ervaring als commentator bij Studio Sport, streng maar rechtvaardig de prestaties van de deelnemers beoordeelt en waar nodig uitsluitsel geeft over de gegeven antwoorden.

De Olympische Sportquiz sluit aan op de opwinding van de dag en verrijkt deze op een heel eigen wijze“, aldus de zegsman. “De quiz is gedeeltelijk actueel. Met vragen die te maken hebben met de sport van de dag. Met monologen van bekende Nederlanders, korte filmpjes van Holland Sport en met de mannen van Draadstaal (Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven). Zij blijken een heel eigen kijk op de Olympische koorts te hebben.”

De quiz is gedurende de Olympische Spelen van maandag 11 tot en met 22 augustus en wordt live uitgezonden vanuit het Olympisch Stadion in Amsterdam. De uitzendingen zijn dagelijks om 19.25 uur te zien op Nederland 3. (Foto: Wikimedia / Richard Broekhuijzen)

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen