Gouden Kooi Ilona: ‘John de Mol rende woedend villa in’

Voormalig bewoonster van De Gouden Kooi Ilona schreef een boek over haar belevenissen in de villa. Deze mag ze nu niet uitbrengen van John de Mol. Dat vertelt Ilona in De Telegraaf. “Uitbrengen van het boek betekent een boete van 50.000 euro.” John de Mol is niet blij met enkele passages. Ze onthult: “Zoals bijvoorbeeld die keer dat John boos de villa binnenstormde omdat we aan een bepaald spelletje niet mee wilden doen. (..) Tegen mij riep hij dat ik me niet had opgegeven voor Lingo.

John de Mol stormde de villa binnen. “We zaten er vijf dagen in en we moesten elkaar punten geven al naargelang hoe aardig we elkaar vonden. Daar hadden we geen zin in. De camera’s draaiden weg en John de Mol himself kwam binnen. Hij vond ons watjes en misschien waren we dat ook wel.”

Ilona heeft over dit incident geschreven. “Omdat ik er niks kwaads in vond schuilen. John de Mol bemoeide zich in het begin met het programma. Nou en. Bovendien konden de mensen die op de live streams keken zeker een deel van de ruzie volgen.

Ilona had zich erg op het uitbrengen van het boek verheugd. “Ik ben eerder dan het overeengekomen jaar uit De Gouden Kooi vertrokken. Dat kostte me 10.000 euro borg. En dat geld, dat ik deels van vrienden moest lenen, heb ik net terugbetaald. Ik heb nu vijftig columns geschreven en ik dacht dat het in boekvorm gezellige vakantielectuur zou kunnen zijn. Maar ik word enorm gedwarsboomd door Talpa.

Thomas Notermans van Talpa is duidelijk. “Alle bewoners van De Gouden Kooi hebben van tevoren een contract ondertekend waarin zij verklaren dat zij niks over het programma naar buiten mogen brengen. De columns van Ilona zijn veelal onschuldig, maar er staan ook dingen in die het format kunnen schaden. Zoals uitspraken die mensen buiten het programma hebben gedaan. Al met al is ervoor gekozen Ilona aan haar contract te houden. Regels zijn nu eenmaal regels. En Ilona wist dit al toen ze in De Kooi ging wonen.

Ilona werkt intussen als receptioniste in een ooglaserkliniek. “Om in De Gouden Kooi te komen, gaf ik een baan op. Ik heb intussen gelukkig weer werk. Het neemt niet weg dat ik het flauw vind dat mijn publicaties worden tegengehouden. Al mijn vrienden vinden mijn schrijfsels leuk. En ik bedoel er ook niks kwaads mee. Ik zoek nog een sponsor om de boete te betalen. Ha, ha. Ik kan toch moeilijk als kleine speler gaan procederen tegen de grote John de Mol.

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen