Nieuwe royaltyserie volgt Queen Elizabeth jaar lang

Royaltyprogramma Blauw Bloed begint vandaag de nieuwe serie Monarcy, the royal family at work. Hierin wordt Queen Elizabeth een jaar lang op de voet ge- volgd tijdens haar werkzaamheden als koningin van Engeland. Dat laat de EO weten. De elfdelige reeks laat de kijker kijken door de poorten van Buckingham Palace. Jeroen Snel presenteert de Ne- derlandse versie: “Het Britse konings- huis is het machtigste koningshuis ter wereld, maar ook een gesloten bastion met weinig emoties.

Buckingham Palace is een instituut waar veel verborgen blijft. “Daarom is het zo uniek dat de deuren een jaar lang werden geopend voor tv-camera’s“, vertelt Jeroen Snel. “De kijker ziet niet alleen de zakelijke kant van het koningshuis, maar ook privé-details. Zo zien we in de eerste aflevering hoe de beroemde glamourfotografe Annie Leibovitz de opdracht krijgt om het officiële staatsportret te maken. Leibovtsch vraagt de koningin om in vol ornaat te verschijnen voor de fotosessie. De koningin haast zich naar de afspraak en is zichtbaar verbaasd als haar wordt gevraagd haar kroon af te zetten…

Queen Elizabeth is een jaar lang gevolgd tijdens haar werkzaamheden als koningin van Engeland. De kijker krijgt een beeld van de goed geoliede machine waarover Elizabeth de scepter zwaait. Alle aspecten van haar baan zijn in beeld gebracht. Van haar bezoek aan de Baltische en de Verenigde Staten en de ontvangst op het Witte Huis bij George W. en Laura Bush tot aan het vieren van haar 80’ste verjaardag. Niet alleen de werkzaamheden van de koningin zijn in kaart gebracht, maar ook die van haar zoon en troonopvolger Charles en die van haar kleinkinderen William en Harry. Hoe ondersteunen zij Elizabeth bij haar werkzaamheden als staatshoofd?

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen