Gigantisch portret Paul de Leeuw voor Sterren op het Doek

Foto: Roy Beusker Graffitikunstenaar Faith71 werkt sinds deze donderdag op twintig meter hoogte gedurende een week aan een gigantisch schilderij van 70 vierkante meter van Paul de Leeuw, één van de ‘sterren’ uit de tweede serie Sterren op het Doek. Dat meldt omroep MAX vandaag. Langs snelweg A10 werd vandaag het start- schot gegeven voor het ‘grootste portret ooit’. “De totstandkoming van het portret is – vooral voor automobilisten – live te volgen langs de Ring A10 Amsterdam (Amstel Business Park).

De tweede serie van Sterren op het Doek start 3 juli bij omroep MAX en wordt evenals vorig seizoen gepresenteerd door Hanneke Groenteman in samenwerking met de BankGiro Loterij. Vorig jaar werden Marco Borsato, Albert Verlinde en Loretta Schrijver geportretteerd door telkens drie kunstenaars met zeer uiteenlopende stijlen.

Ook dit seizoen worden weer grote namen geportretteerd en gaan kunstenaars in zes nieuwe afleveringen en drie herhalingen de uitdaging aan om een goed portret af te leveren. In de eerste uitzending is dat Paul de Leeuw. “Een gevoelige kant van Paul de Leeuw komt naar voren. Daarnaast zorgt Hanneke Groenteman er ook voor dat Paul zijn grappige kant laat zien. Verder zijn te zien in de komende uitzendingen Guus Hiddink, Wendy van Dijk, Bennie Jolink, Henny Huisman en Brigitte Kaandorp.”

Uiteindelijk kiest de bekende Nederlander een van de drie portretten als zijn of haar favoriet en mag die behouden. De overige portretten worden geveild voor een door de bekende Nederlander te kiezen goed doel. Sterren op het Doek is gebaseerd op het BBC format Star Portraits en wordt in Nederland geproduceerd door Eye2Eye Media.

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen