3,6 miljoen kijkers voor Rusland – Spanje


De kijkcijfers van donderdag 26 juni 2008 (SKO)

Rusland – Spanje (NOS, Ned1, 20:37) – De Russische ploeg van bondscoach Guus Hiddink, die in de kwartfinale nog verrassend Oranje uitschakelde, verloor donderdag ruim de halve finale van het EK Voetbal. Spanje haalde de finale met 3-0 winst. “Maar de echte teleurstelling was met Oranje in 1998. Toen speelden we een prachtpartij tegen Argentinië, speelden we heel goed tegen Brazilië en vlogen we er na penalty’s uit. Dat is veel zuurder dan met een iets minder land de finale niet te halen.”

De jubelstemming in Spanje is groot. Na het bereiken van de finale ten koste van Rusland barstte het feestgedruis in Madrid los. Ook Marca gaat mee in het feest. ‘Wij zijn groots’, kopt de Spaanse sportkrant op de voorpagina. Guus Hiddink complimenteerde de Spanjaarden. “Een goed team. We waren een uur lang in staat met ze op te trekken, maar daarna waren mijn spelers erg moe. We mogen trots zijn met de plaats in de halve finales, maar we troffen een erg sterke opponent.” Rusland – Spanje werd donderdag door 3.647.000 kijkers (madl: 58.1%) bekeken.

Studio Sportzomer (NOS, Ned1, 22:47) – Duitsland zal Spanje zondag in de finale van het Europees kampioenschap voetbal niet onderschatten. Dat maakte de Duitse bondscoach Joachim Löw donderdag duidelijk na afloop van de halve finale tussen Spanje en Rusland (3-0). “Het was een indrukwekkende prestatie van Spanje.” Löw noemt Spanje technisch sterk. “De ploeg heeft het hele toernooi al op hoog niveau gevoetbald. Op een indrukwekkende manier hebben ze tegen Rusland laten zien de sterkste ploeg te zijn. De middenvelders wisselen vaak van positie, in vergelijking met Portugal speelt Spanje gevarieerder. Het is een onberekenbare ploeg.” De Spaanse bondscoach Luis Aragones: “Fysiek zijn de Duitsers sterker dan ons, maar doordat wij het veld zo groot maken, raken andere teams sneller uitgeput dan ons. Duitsland is echter Duitsland en zij lijken van iedereen te winnen.” Studio Sportzomer werd door 1.481.000 kijkers (madl: 33.4%) bekeken.

RTL Boulevard (RTL4, 18:34) – Connie Breukhoven heeft donderdag de rechtszaak tegen zijonline.nl gewonnen. De gossipsite moet Connie tienduizend euro betalen vanwege het veroorzaken van emotionele schade. De website berichtte vorig jaar namelijk dat Connie een verleden als prostituee zou hebben. Volgens de rechter zijn de berichten op de gossipsite een ‘ernstige aantasting van de persoonlijke levenssfeer en van de eer en goede naam’ van Connie. De diva is blij met de uitspraak. “Ik ben blij dat het recht zegeviert“, stelde ze tevreden in RTL Boulevard. “Als ik niet gewonnen had, dan was ik in hoger beroep gegaan. Nu zijn we eindelijk van het geouwehoer af.” RTL Boulevard werd donderdag door 659.000 kijkers (madl: 20.6%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen