Rusland-trainer Guus Hiddink: ‘Trainer zonder grenzen’

Guus Hiddink (59) heeft met het Russische team de halve finale van het EK Voetbal bereikt. Nederland 1 brengt vanavond rechtstreeks het duel tussen Rusland en Spanje op de buis. Hoe de wedstrijd ook afloopt, de VARA brengt vannacht (00.20 uur, Ned2) een lovende documentaire over de gevierde trainer uit 2006. “Hij is zonder enige twijfel de meest succesvolle voetbaltrainer die Nederland kent“, vertelt de VARA over de documentaire ‘Trainer zonder grenzen’. “Wat is zijn geheim?

Guus Hiddink bereikte als bondscoach twee keer de halve finale van een WK Voetbal (in 1998 met Nederland, in 2002 met Zuid-Korea) en momenteel de halve finale van het EK met het Russische team. Daarnaast boekte hij als clubtrainer veel succes.

Wat is zijn geheim? Bestaat er een ‘methode Hiddink’ of berusten zijn successen op toeval? Hoe komt het dat zowel beginnende spelers als vedetten (Romario) alles van deze man aannemen? Regisseur Coen Verbraak mocht als enige de toptrainer een half jaar met de camera volgen. Een periode waarin Hiddink kampioen werd, Australië trainde, Nederland vaarwel zegde, voor de Russen koos en ondertussen een gevecht leverde met de FIOD.

‘Guus Hiddink, trainer zonder grenzen’ is om 00.22 uur te zien op Nederland 2.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen