Eindredacteur Van der Horst vertrekt bij DWDD

Eindredacteur Ewart van der Horst stopt na drie seizoenen bij De Wereld Draait Door. Volgens Van der Horst wilden zowel hij als de VARA de samenwerking voortzetten, maar is dat onmogelijk door fiscale regels. Dat meldt De Volkskrant vandaag. “Het zal een droef bestaan worden: mijn leven zonder De Wereld Draait Door“, laat Ewart in een mail aan collega’s en andere bekenden weten. Een vast dienstverband bij de VARA was wel mogelijk. “Maar daarvoor is mijn vrijheid mij te lief.”

Als Van der Horst nog een jaar de eindredactie zou doen van DWDD, ziet de fiscus hem niet meer als freelancer maar als werknemer van de VARA, wat gedoe zou opleveren. “De vreugde van het dagelijks live, de redactie, Matthijs, de tafelheren en -dames, de gasten, de crew, de Plantage, ze zijn me allemaal even dierbaar en ik zal het missen als een vader zijn uitwaaierende kind.

Toch was Van der Horst toe aan iets nieuws. Oorspronkelijk zou hij DWDD alleen opstarten. “Maar na het eerste seizoen dreigde het programma te verdwijnen, omdat er geen plek was in het schema. Dat vergeten veel mensen, nu het zo’n succes is. Uiteindelijk zijn we met veel moeite om half 8 gaan uitzenden, en werd DWDD een hit. Door dat gedoe heb ik er een tweede seizoen aan vastgeplakt, en later nog een.

Van der Horst werkte zeer nauw samen met presentator Matthijs van Nieuwkerk. “Matthijs en ik zijn inderdaad heel close. Maar ik hoop en denk, en weet het eigenlijk wel zeker, dat mijn vertrek niet ten koste gaat van het succes van het programma.”

De nieuwe eindredacteur is Dieuwke Wynia, Van der Horst gaat nu een nieuw format ontwikkelen met Van Nieuwkerk. “Daar gaan we in de winter over nadenken.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen