3,7 miljoen kijkers voor Duitsland – Turkije


De kijkcijfers van woensdag 25 juni 2008 (SKO)

Duitsland – Turkije (NOS, Ned1, 20:36) – Turkije leek in de halve finale van het EK Voetbal woensdag voor de vierde keer door het oog van de naald te kruipen, maar Philipp Lahm schopte Duitsland in de laatste officiële minuut toch naar de finale. Duitsland – Turkije, het duel dat door 3.731.000 kijkers (madl: 57.0%) bekeken werd, eindigde in de eindstand 3-2. Philipp Lahm: “De Turken hebben ons het leven zuur gemaakt. Maar wat ons bij het WK niet is gelukt, hebben we nu wel bereikt.

De Turkse bondscoach Fatih Terim reageerde ontgoocheld op de nederlaag tegen Duitsland in de halve finale van Euro 2008. “Ik ben zeer teleurgesteld, we waren er zo dichtbij. Mijn spelers hadden het verdiend. In de verlenging hadden we het kunnen redden. We hebben het Turkse volk wel veel gegeven, maar we hadden het volk liever een finale geschonken.” Fatih Terim wil nu aan de slag voor een Europese club. “Ik had al eerder gezegd dat ik volgend seizoen niet in Turkije werkzaam zou zijn en ik kom mijn beloftes altijd na. Wel moet ik nog met de nationale bond praten voordat het allemaal officieel wordt. De spelers heb ik al vaarwel gezegd.

Huwelijk Rob & Henriette (SBS6, 19:18) – Rob de Nijs (65) is getrouwd met zijn 27 jaar jongere vriendin Henriëtte Koetschuiter (39). Het paar gaf elkaar gisteren het jawoord voor de wet in Rozendaal en voor de camera’s van SBS Shownieuws en vertrok daarna naar de Oude Kerk in Oosterbeek voor de kerkelijke inzegening. Henriette in De Telegraaf: “Ik kan niet wachten tot Rob en ik samen een kindje verwachten. Dat zou nóg een kroon op onze liefde zijn. Het leeftijdsverschil van 25 jaar maakt me niets uit. Rob heeft veel energie. Hij zal een geweldige papa zijn.” Grote afwezige was Robs autistische zoon Yoshi, uit zijn huwelijk met Belinda Meuldijk. De zanger heeft tot drie keer toe geprobeerd om hem op zijn heugelijke dag uit te nodigen. Yoshi weigerde echter. “Mama Belinda heeft er niks mee te maken“, liet de 22-jarige zoon weten. “Ik kan gewoon niet zo tegen grootschalige evenementen als bruiloften.” De verzoening na Rattengate is volgens Rob een feit. Rob: “Ik wil het liefste zand over die affaire gooien. En me richten op het positieve. Ik wens Belinda echt al het goede toe.” Het huwelijk van Rob & Henriette in de vroege Shownieuws scoorde 551.000 kijkers (madl: 12.9%). Een korter verslag op de late avond trok 771.000 kijkers.

RTL Boulevard (RTL4, 18:32) – Alain Clark heeft dinsdagmiddag in Londen een internationaal platencontract gesloten met het Amerikaanse muzieklabel Warner Music, vertelde hij woensdag voor het oog van 721.000 kijkers (madl: 23.1%) in RTL Boulevard. De platenmaatschappij gaat de exploitatie, promotie en marketing van de Nederlandse zanger buiten de Benelux verzorgen. De 29-jarige Clark is dolgelukkig met zijn contract. “Ik heb hier tien jaar van gedroomd“, vertelde hij woensdag bij terugkomst op Schiphol aan Novum Nieuws. “Ik heb hard gewerkt en veel geduld gehad. Ik ben trots dat dit me is overkomen.” Nog voor de kerst zal een eerste single van Alain in Groot-Brittannie worden uitgebracht. “Ik ben erg blij dat dit is gebeurd, maar tegelijkertijd is dit maar een handtekening op een contract. Het betekent alleen maar dat er nu heel hard gewerkt moet gaan worden. Daar heb ik veel zin in. Vooralsnog heb ik nog niet echt iets bereikt.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen