Zoektocht Edwin Jansen naar rocktalent bij RTL 5

Edwin Jansen gaat via community MySpace op zoek naar het grootste rocktalent van Nederland. De komende maanden volgt RTL 5 het proces en in het najaar is het programma te zien op televisie. Dat meldt de tv-zender. Remko van Westerloo, de programmadirecteur van RTL 5: “We krijgen een kijkje in de keuken van een bevlogen artiestenma- nager. Edwin Jansen heeft een neus voor getalenteerde rockmuzikanten. Zijn jarenlange ervaring in de muziek- business is enorm groot.

Remko van Westerloo: “En zijn manier van werken is naar mijn mening uniek. Dat levert interessante en boeiende TV op, die een plek verdient bij RTL 5.

Voor zijn zoektocht krijgt Jansen, artiestenmanager van het bureau AT Productions, de volledige medewerking van dé internet-community MySpace. “De komende maanden volgt RTL 5 het rauwe, realistische proces dat getalenteerde rockmuzikanten moeten doorlopen op weg naar een carrière in de muziek. Het nieuwe TV programma is dit najaar te zien“, vertelt een zegsvrouw van RTL 5.

Edwin Jansen: “Ik vind het helemaal te gek dat na MySpace een zender als RTL 5 dit initiatief toejuicht en ons wil steunen met de verslaglegging ervan. Nieuw is dat we in dit TV programma eigenlijk laten zien hoe het er normaal, dus zonder hulp van een TV programma, aan toe gaat bij het zoeken en formeren van een nieuwe band.

Na Anouk, Kane en DI-RECT gaat Edwin Jansen, samen met Dennis Weening (bekend van MTV/3FM), op zoek naar muzikanten om een rockband te formeren. Edwin en Dennis gaan uiteindelijk met twintig muzikanten in de periode juli tot en met november 2008 samenwerken in Den Haag, waar de muzikanten ook tijdelijk zullen gaan wonen. Na diverse workshops, waaronder songwriting, wordt er een definitieve selectie gemaakt, bestaande uit vijf muzikanten, die de definitieve rockband vormen.

In samenwerking met een grote platenmaatschappij worden er singles, fotoshoots, videoclips, een album, een clubtour en een festivaltour gerealiseerd. Daarnaast krijgt deze nieuwe rockband gegarandeerd een plek op het Beatstad Festival in het najaar van 2009. Geïnteresseerde muzikanten kunnen zich tot 1 juni inschrijven via www.myspace.com/myrocktalent.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen