984.000 kijkers voor Knevel & Van den Brink


De kijkcijfers van maandag 26 mei 2008 (SKO)

Knevel & Van den Brink (EO, Ned1, 23:00) – Politicus Geert Wilders was maandagavond te gast in Knevel & Van den Brink. Het was het eerste uitgebrei- de televisie-interview sinds lange tijd met de PVV-leider. De uitzending van Knevel & Van den Brink werd door 984.000 kijkers (madl: 29.1%) bekeken. Hoe heeft Geert Wilders zijn come-back op televisie beleefd? “Hartstikke leuk“, zei Geert Wilders aan het eind van de talkshow. “Als ik jullie vaste sidekick op maandag mag worden?

Sidekick Catherine Keyl zag dat aanbod niet zitten. Tijs van den Brink stelde iets anders voor: “Kunnen we afspreken dat we in augustus – als we er weer zijn – een debat tussen u en een aantal moslims gaan organiseren?” Geert Wilders stemt toe en zal aan het eind van deze reeks weer te zien zijn in het programma. Gefluister dat Geert niet met moslims in debat zou willen gaan, verwijst hij naar het rijk der fabelen. “Sterker nog. Ik ga binnenkort bij uw collega’s van EénVandaag in debat met een radicale imam, hebben ze mij beloofd. En nog wat andere mensen.

Dames in de Dop (RTL5, 21:34) Michella heeft maandagavond de finale gewonnen van het programma Dames in de Dop op RTL 5. De finale-uitzending werd door 617.000 kijkers (madl: 10.1%) bekeken. Volgende week maandag 2 juni is Dames In De Dop nog één keer te zien. Ter afsluiting van het seizoen wordt een compilatieaflevering met daarin de hoogtepunten van het tweede seizoen uitgezonden waarin de kijker kennis maakte met Cherish, Michella, Susanne, José, Daisy, Sharon, Nancy, Astrid en Sandy. In een aantal weken werden zij van feestbeest naar een dame omgetoverd. Het begon allemaal bij de selectieronde in de Baja Beach Club waarna negen ‘Dames In De Dop’ werden gekozen. Vervolgens gingen de meiden onder meer naar een debutantenbal, moesten ze schilderijen veilen bij een liefdadigheidsdiner en speelden ze gastvrouw in Zwitserland. Aansluitend trok de start van de realityserie Abbey & Janice: Beauty & The Best 242.000 kijkers (madl: 5.5%).

Army Wives (NET5, 21:30) – De Amerikaanse serie Army Wives ging maandag in première bij NET 5. De serie vertelt het verhaal van vier vrouwen met een dienstplichtige partner. De serie ging in de Verenigde Staten op 3 juni 2007 in première op het Lifetime Television-netwerk. Het was de meest bekeken première van een serie in de 23-jarige geschiedenis van Lifetime. Bovendien keken er in het 22.00 tot 23.00 uur tijdslot niet zoveel mensen naar het kanaal sinds december 2006. Army Wives is gebaseerd op het non-fictie boek ‘Under the Sabers: The Unwritten Code of Military Marriage’ door Tanya Biank. Het eerste seizoen – nu te zien op NET 5 – bestaat uit dertien afleveringen. Het tweede seizoen gaat in de Verenigde Staten in première op 8 juni 2008 en zal uit 19 afleveringen bestaan. Army Wives ging maandag met 265.000 kijkers (madl: 4.3%) van start op televisiezender NET 5.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen