Toine Manders pleit opnieuw voor alternatief Songfestival

Toine Manders, Europarlementslid voor de VVD, heeft bij RTL opnieuw gepleit voor een alternatief Songfestival. Hij wil een festival alleen voor de 27 EU-landen. Dat meldt De Telegraaf. “Dat brengt de saamhorigheid in de EU terug. Nu gaan landen als Azerbeidzjan en Armenië door: daar hebben we niets mee, althans nog niet.” In april meldde Manders dat RTL het idee op de lange baan had geschoven. “RTL wil afwachten hoe de vernieuwde opzet van de Eurovisie Songfestival uitpakt.”

Manders vindt ook dat televoting geen garantie is dat de beste wint. Hij wil dat elk land zijn beste lied van het afgelopen jaar instuurt in plaats van een nieuw lied. “Net als bij de Champions League in het voetbal: de beste clubs van het jaar gaan door.

Manders bepleitte zijn idee vorig jaar al bij RTL, dat actief is in bijna alle EU-landen.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen