Jaap Jongbloed onthult ‘Walk of Missing’

Presentator Jaap Jongbloed van Vermist opent op zondag 25 mei, de Internatio- nale Dag van de Vermiste Kinderen, de ‘Walk of Missing’. Het gedenkteken ligt als een bont gekleurd wandelpad in de grootste speeltuin van Europa Linnaeus- hof in Bennebroek. Dat meldt de TROS vadnaag. “De Walk of Missing heeft de vorm van een enorm vraagteken want de vraag blijft: ‘waar zijn de vermiste kinderen?’. Mooi aan de vorm is dat het gedenkteken via Google Earth wereldwijd te zien is.

Jaap Jongbloed: “De verdwenen kinderen mogen immers nooit vergeten worden. Het verdriet van de ouders is zo immens, de hoop mag niet uitdoven.

Deze dag – 25 mei – is de Internationale Dag van de Vermiste Kinderen. Een initiatief dat in 1983 in Amerika is ontstaan en in 2002 door Vermist naar Nederland is gebracht. “Een dag waarop een vergeet-me-nietje wordt opgespeld als steunbetuiging aan alle kinderen die wereldwijd zijn verdwenen en hun families. Kinderen gestolen van hun ouders of ontvoerd door familie naar het buitenland. Kinderen die van de ene op de andere dag uit hun vertrouwde omgeving zijn weggerukt om soms nooit meer terug te keren“, laat een woordvoerder van de TROS weten.

Zondag om 13.00 uur wordt het gedenkteken onthuld door het wegnemen van een kindersluier, een gordijn bestaande uit leeftijdgenootjes van de 60 vermiste kinderen die symbool staan voor de ‘Walk of Missing’. De onthulling gaat gepaard met een collectieve schreeuw. Alle aanwezige toeschouwers wordt gevraagd om te schreeuwen van hoop, solidariteit en woede om de verdwijning van kinderen.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen