SBS-Groep: ‘SBS 6, NET 5 en Veronica breken records’

De SBS-Groep heeft uitstekend gepres- teerd in april 2008. De drie tv-zenders haalden een gezamenlijk marktaandeel van 26,6% in de doelgroep 20-49 en tekenden hiermee voor de beste april- maand ooit. Dat meldt SBS vandaag. Programma’s als Wegmisbruikers, Peter R. de Vries en Holland’s Got Talent halen hoge kijkcijfers. “SBS 6 zorgde met een marktaandeel van 12,6% voor de beste aprilmaand in jaren. De zender presteerde nagenoeg elke dag beter dan in april 2007.

SBS haalde een gezamenlijk marktaandeel van 26,6%. “Vorig jaar april haalde de SBS-groep nog een marktaandeel van 24,6%. Veronica tekende ook voor de beste aprilmaand ooit en eindigde op 6,7%. SBS 6 presteerde maar liefst 1,7 procentpunt hoger dan april 2007 en sloot de maand af met een marktaandeel van 12,6%. NET 5 scoorde nog niet zo hoog in 2008 en behaalde een marktaandeel van 7,3%.”

Met een marktaandeel van 6,7% scoorde Veronica nog nooit zo hoog in april, aldus de zegsman. “De vaste waardes als NCIS, Numb3rs en Criminal Minds lieten de zender niet in de steek en zorgden weer voor hoge marktaandelen in de doelgroep. De aflevering van NCIS op woensdag 16 april behaalde zelfs een marktaandeel van 19,2%. Vanzelfsprekend scoorden ook de films weer als vanouds met in april titels als Blade Trinity, Heist, Out of Reach, Shaft en Training Day. Ook de vertrouwde programma’s op de vrijdagavond met Wegmisbruikers, Top Gear en De Grote Beurt droegen bij aan het recordmarktaandeel voor Veronica.”

SBS 6 zorgde met een marktaandeel van 12,6% voor de beste aprilmaand in jaren. “De zender presteerde nagenoeg elke dag beter dan in april 2007. Uitschieters waren Wegmisbruikers, Peter R. De Vries, Das je Goed Recht, Groeten uit de Rimboe en natuurlijk Holland’s Got Talent. De kijkcijfers van het vrijdagavondprogramma blijven maar stijgen. Vrijdag 25 april trok de familieshow meer dan 1,5 miljoen kijkers en behaalde het een gemiddeld marktaandeel van 28,7% in de doelgroep. Ook Hart van Nederland en Shownieuws presteerden uitstekend in zowel de vooravond als late night. De kijkcijfers van De Afvallers XXL op de woensdagavond blijven verrassen tegenover het vele Europese voetbal, net als De 25… dat tegenover het Nederlandse eredivisievoetbal op zondag tot verbazingwekkend hoge marktaandelen komt.”

NET 5 wist met een gemiddeld marktaandeel van 7,3% nog niet zo hoog te scoren in 2008. “Vanzelfsprekend presteerden de maandag- en dinsdagavond met o.a. Grey’s Anatomy en Desperate Housewives uitstekend. Ook Grenzeloos Verliefd op de late maandagavond scoorde hoge marktaandelen. De films op donderdagavond hebben inmiddels een grote groep vaste kijkers veroverd. De Nederlandse producties Peking Express, de Revolutieroute en Tussen de Oren scoorden ook bovengemiddeld.Ook de bovennatuurlijke zondagavond met Medium, Ghost Whisperer en Lost zorgden voor dit uitstekende marktaandeel voor NET 5 in de maand april.”

Alle genoemde marktaandelen zijn gemeten in de doelgroep 20-49 jaar tenzij anders aangegeven. Bovengenoemde cijfers zijn exclusief uitgesteld kijken.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen