Carlo Boszhard: ‘Boven de vijftien procent zit je goed’

Carlo Boszhards Ik Wed Dat Ik Het Kan ging zaterdag van start met 862.000 kijkers. De presentator is erg tevreden over het behaalde marktaandeel van 17,2 procent. “Vooral als het mooi weer is, moet je niet kijken naar het kijkcijfer. Het is niet interessant. Je moet kijken naar het marktaandeel. Als je boven de vijftien procent zit bij RTL, dan zit je goed. Wij zaten op 18, dus dat is heel mooi. We zijn er heel tevreden mee. Die kans krijg je van Erland dan, de programmadirecteur.

Carlo Boszhard is druk met musicals en televisie. “Musical is leuk, maar televisie is mijn bestaansrecht. Ik weet dat ik voor musical gevraagd wordt, omdat ik op televisie dingen doe“, zegt Carlo. Het grote geld verdient hij met televisie. “Met tv, veel meer. Maar musical is passie en tv is passie, maar wordt ook nog eens goed betaald, hahaha. Alhoewel ik met de musical ook heel goed betaald wordt, dat moet ik wel zeggen. Normaal gesproken is het een salaris dat ongelooflijk groot is, maar bij televisie is het natuurlijk altijd groter“, vertelt hij aan Wilma Nanninga.

De agenda van Carlo is stampvol. “Ik vergader maandag over de programma’s die ik doe. Eigenlijk neemt Irene dat heel goed over. Dinsdag neem ik Ik Wed Dat Ik Het Kan op. Op woensdag, donderdag en vrijdag sta ik in het theater. Zaterdag twee keer en op zondag Life & Cooking. Dat is een beetje nu mijn leven. Mijn vriend Herold snapt dat goed. Hij zit ook in het vak. Hij werkt ook bij Ik Wed Dat Ik Het Kan.”

De afgelopen periode heeft Carlo enthousiaste reacties gehad op zijn parodie De Wereld Slaat Door. “Het is echt mijn kindje. Dat komt voorlopig niet terug. Ik ben wel bezig met zo’n soort programma. Ik ben bezig met RTL 4 en Irene om een nieuw comedy-achtig programma te brengen en daar zitten dan zulke dingen in.

Carlo kent ook de nadelen van het imiteren op televisie. “Ik sta op de foto in De Telegraaf met mijn armen over elkaar. Iedereen zegt dan: ‘Hij doet Jos Brink na’. Als Matthijs van Nieuwkerk zo staat, zegt niemand dat. Het voordeel van imiteren is, dat heel veel mensen zeggen of het leuk is. Maar er is ook een nadeel. Als ik een interview doe, zeggen mensen bijvoorbeeld: ‘Hij lijkt nu op Matthijs van Nieuwkerk’. Mensen gaan er een beetje mee aan de haal. Mensen zien in de imitatie dingen die eigenlijk van jezelf zijn, die ze dan toeëigenen aan iemand anders. Ik ga voorlopig even van het imiteren af. Volgend jaar wil ik ermee terug komen. Het is nu even klaar met de imitaties. Carlo Boszhard kan ook met zijn armen over elkaar staan.

Voorlopig is Carlo niet weg te denken van het televisiescherm. “Ik heb nog een contract van anderhalf jaar bij televisie. Dan hoop je dat het verlengd wordt. Wordt het niet verlengd, dan zijn mensen er van af. Wordt het wel verlengd, dan ga ik nog even door. Life & Cooking blijft belangrijk, want het is een programma dat gesponsord is. Dat valt niet altijd op, maar dat is het wel. Daar proberen wij een leuke mix te maken van sponsoring en het zondagmiddaggevoel. Het koken is gesponsord en er zitten billboards in. Daar hoeven we niet lullig over te doen, want het is gewoon zo. Het geeft ons wel de mogelijkheid om op zondag een heel leuk programma te maken. Zo’n programma elke keer live, dat is nogal een dure aangelegenheid. Het wordt goed betaald en het gaat goed. We doen het al acht jaar.

Met Irene Moors vormt Carlo een gouden duo. “Irene is mijn grootste vriendin. Op televisie hebben wij al jaren iets dat werkt. Zij is lief. We bellen elkaar vaak. Ik vind haar leuk. Ik heb altijd het voorrecht gehad om met leuke dames te werken. Nicolette is een schat, met Chantal heb ik leuk gewerkt. Ik werk altijd graag met een ander.

Op televisie is Carlo een opgewekte persoonlijkheid. “Ik probeer altijd mijn best doen. Ik denk dat je wel wat moet leveren, anders kan ook iemand anders er staan. Ik vind dat je als presentator ook wel een zwaai mag maken aan het programma. Sommige mensen vinden dat niet leuk. Die zeggen: ‘Hij trekt het naar zich toe’. Dat deden Willem Ruys en Jos Brink ook en een aantal andere mensen doen dat weer niet. Dat vind ik jammer.”

De huid van Carlo is een stuk dikker geworden. “Door de jaren heen krijg je een huid als een schildpad. Als er nu op een Mediacourant of een Medialog iets naars staat over me, dan denk je: ik kan wel slaan, maar het komt er niet meer doorheen. Het nadeel ervan is, is dat als er iets positiefs staat, je het ook niet heel erg voelt. Je selecteert dan een aantal mensen waarvan jij denkt dat ze de moeite waard zijn, en die moeten zeggen of ik het goed gedaan heb of niet.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen