RTL Nederland: ‘Marktleider scoort goed in april’

RTL Nederland heeft afgelopen maand een gezamenlijk zenderaandeel van 32,6 procent in de doelgroep 20 – 49 jaar bereikt. In april van het vorig jaar was dit nog 27,5 procent. In deze doelgroep haalde de Publieke Omroep een aandeel van 27,5 procent en bereikte de SBS Groep 26,6 procent. Dat laat RTL weten. Familiezender RTL 4 was volgens een zegsman succesvol dankzij shows als Ik Wed Dat Ik Het Kan en All You Need Is Love. “RTL 4 liet wederom een grote stijging zien.

RTL 4 is volgens de zegsman succesvol. “In de doelgroep 20 – 49 jaar steeg het zenderaandeel naar 15,6 procent (april 2007: 12,9 procent), terwijl de familiezender in de doelgroep Boodschappers 20 – 49 jaar uitkwam op 15,9 procent (april 2007: 13,9 procent). Vooral ‘Ik Hou Van Holland’, ‘Mijn Tent Is Top’, ‘Derek Ogilvy: The Ghost Whisperer’, ‘Help, Mijn Man Is Klusser’, ‘Ik Wed Dat Ik Het Kan’, ‘All You Need Is Love’ en de finale van de KNVB Beker droegen bij aan dit mooie resultaat.”

In haar doelgroep 20 – 34 jaar behaalde RTL 5 een zenderaandeel van 10,0 procent (vorige maand: 9,9 procent). “Naast succesnummers zoals ‘Dames In De Dop’, ‘De Gouden Kooi’, ‘Holland’s Next Top Model’, ‘JENSEN!’ en ’71 Graden Noord’ deden ook de films ‘Spiderman’ 1 en 2, ‘Sweet Home Alabama’, ‘Bridget Jones’s Diary’ en ‘Bring It On’ het uitstekend.”

Mannenzender RTL 7 realiseerde in de doelgroep Mannen 20 – 49 jaar een zenderaandeel van 7,6 procent (april 2007: 6,6 ). “Deze groei was vooral te danken aan de UEFA Cup-wedstrijd Fiorentina – PSV, de Formule 1 van Bahrein en die van Spanje, ‘RTL Voetbal Insite’, ‘RTL Voetbal: Jupiler League’, ‘RTL Voetbal: Buitenlands Voetbal’ en de films ‘Star Wars 6’, ‘Bulletproof Monk’ en ‘Daredevil’.”

Steeds meer vrouwen weten RTL 8 te vinden, aldus de zegsman. “In de doelgroep Vrouwen 20 – 49 jaar werd een zenderaandeel van 3,8 procent bereikt, het hoogste zenderaandeel sinds het bestaan van RTL 8. Het grootste succes is de soap ‘As The World Turns’, gevolgd door ‘Gordon Ramsay: Oorlog In De Keuken’, ‘EHBO: Eerste Hulp Bij Opvoeden’, ‘De Tien’, ‘Dr. Phil’ en de films ‘Elizabeth’, ‘Hope Floats’ en ‘As Good As It Gets’.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen