SBS 6 vervolgt succesvolle documentaire Josef Fritzl

SBS 6 zendt deze donderdag 8 mei een tweede deel uit van de documentaire 24 Jaar Gevangen In De Horrorkelder. Ver- slaggever Remko Theulings reist weer naar het Oostenrijkse dorp Amstetten en brengt hij verslag uit van het laatste nieuws in dit drama. Dat meldt SBS 6 vandaag. Vorige week donderdag trok de documentaire 765.000 kijkers op de late avond. Een woordvoerder: “Opnieuw spreekt hij met diverse betrokkenen zoals vrienden, ex-collega’s en de advocaat van Josef Fritzl.

Elke dag komen er nieuwe details over de praktijken van Josef Fritzl naar buiten. Zo lijkt inmiddels langzaam duidelijk te worden waarom de 73-jarige Fritzl overging tot zijn horrordaden. Doordat hij was uitgekeken op zijn ‘oude en lelijke vrouw’ besloot hij een nieuw gezin te stichten met zijn dochter. Ook deze Elisabeth zou ook niet meer hebben voldaan waarna hij zich aan zijn kleindochter Kerstin zou hebben vergrepen.

In het tweede deel van deze documentaire praat verslaggever Remko Theulings met direct betrokkenen in Amstetten en doet hij verslag van het laatste nieuws rondom dit drama. Hoe gaat het met de slachtoffers en wat hebben de eerste verhoren van Fritzl door de Oostenrijkse Justitie opgeleverd?

De 42-jarige Elisabeth leefde sinds 1984 in een geluiddichte kelder onder het huis. Daar werd ze regelmatig misbruikt door haar vader, Josef Fritzl. Met als resultaat dat ze van zeven kinderen van haar vader beviel. Een overleed na de geboorte en werd door hem verbrand. Drie van de kinderen hield hij bij z’n dochter verborgen in de kelder. De andere drie kinderen werden door Josef en zijn vrouw opgevoed.

24 Jaar Gevangen In De Horrorkelder is donderdag om 23.15 uur te zien op SBS 6.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Daphne Deckers als presentatrice van RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen