Beau van Erven Dorens: ‘The Phone moet naar 1’

Beau van Erven Dorens is ‘ontzettend trots’ dat zijn productie The Phone een Gouden Roos heeft gewonnen. Wel vindt hij het jammer dat het realityprogramma in Nederland op het minder bekeken Nederland 3 wordt uitgezonden. Dat zei televisieproducent Beau woensdag op Radio 538. “Het enige wat ik jammer vind, is dat het op Nederland 3 zit en dat het niet Nederland 1 is. Daar hebben we niets over te zeggen. Uiteindelijk is het ook wel weer stoer van Nederland 3 dat ze door zijn gegaan.

Beau van Erven Dorens vindt de AVRO de juiste omroep voor The Phone. “Ja absoluut. Ik denk dat het ook heel stoer is van de AVRO. Vorig jaar hadden we best aardige kijkcijfers en daar draait tegenwoordig natuurlijk alles om, ook bij de Publieke Omroep. Maar het is een duur programma.

Met De Gouden Roos is Beau erg blij. “Ik ben ontzettend trots. Ik kon helaas niet naar de uitreiking. We moeten vandaag ook in Den Haag opnemen voor The Phone. Mijn partners zijn nu wel in Luzern. Ik denk dat ze nu op hun knieën aan het overgeven zijn voor de wc. Mijn partner Willem Brom sprong op het podium. Er waren allemaal nette producenten. Hij vloog de burgemeester die de prijs uitreikte om de hals. Eyeworks heeft dit jaar met een BBC-programma gewonnen. Er vallen ieder jaar ongeveer acht prijzen. Als je daar bij zit, ben je ongelofelijk gelukkig en trots.

The Phone wordt gepresenteerd door acteur Frederik Brom. Waarom presenteert Beau zelf niet? “Daar hebben we het wel eens over gehad. Dat zou misschien ook gaan gebeuren. Het was eerst aan RTL aangeboden. Maar uiteindelijk hebben we het niet gedaan, omdat we de man een beetje mysterieus wilde maken. Een James Bond-achtig karakter, een onbekende acteur.”

Producent Park Lane van Beau krijgt nu veel aandacht vanuit het buitenland. “Japan heeft net de rechten van dit programma gekocht. De Nederlanders vinden ons niet zo interessant. We zijn nu bezig om Amerika af te ronden. Dat zou fantastisch zijn. Tot nu toe heb ik er geen cent aan verdiend. Het is een kwestie van alleen maar door- investeren. De rechten die je verkoopt om het te gaan maken, die leveren een paar duizend euro per land op. Als ze het echt gaan maken, moeten ze een percentage van het productiebudget afstaan. Dan wordt het pas lucratief. Er zitten tussen dit soort partijen in allemaal handelaartjes en die krijgen ook allemaal hun percentage.

Beau is ook nog bezig met andere formats. “We hebben nu een format ‘Don’t look down’. Een quiz waarin mensen met een bungeekoord uit de lucht worden gegooid, als ze een antwoord fout hebben. Ik hoop zo dat zo’n show door iemand opgepikt wordt. Dan kunnen we doorgroeien naar een wat groter productiehuis. Dat is nog eens een actieve spelshow.”

Als presentator is Beau nog altijd succesvol met het dagelijkse spelprogramma Deal or no Deal. “Ik ben nu in onderhandeling met RTL om dat contract rond te krijgen. Alle salarissen moeten flink worden gekort tegenwoordig.”

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Daphne Deckers als presentatrice van RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen