AVRO-programma The Phone wint Gouden Roos

AVRO’s The Phone heeft dinsdag een Gouden Roos gewonnen op het Rose d’Or-festival in het Zwitserse Luzern. Het is uitgeroepen tot de beste reality-show. Eindredacteur Peter Blom van de AVRO is trots. “Het is de tweede keer in korte tijd dat een AVRO-programma een pres- tigieuze prijs wint. The Phone wijkt af van ieder ander format en vaart een eigen koers. Het is fantastisch dat dit op deze wijze beloond wordt. De AVRO voelt zich hiermee gesteund om eigenzinnige programma’s te maken.

The Phone liet in de strijd om de Gouden Roos tien realityprogramma’s achter zich, zoals Celebrity Shock, Deadline en De Grote Oversteek. Het productiebedrijf Park Lane ontwikkelde samen met de AVRO het format voor The Phone. Bij dit bedrijf van onder meer Beau van Erven Dorens ontstond het idee voor het programma. De Gouden Roos is één van de meest prestigieuze tv-prijzen ter wereld, samen met de Emmy Awards.

In The Phone rinkelen op twee verschillende locaties in dezelfde stad een telefoon. Een ieder heeft de keuze: opnemen of laten rinkelen. Degene die de telefoon opneemt, wordt door de AVRO uitgedaagd en kan een grote geldprijs winnen. Elke keer strijden twee kandidaten om een bedrag van 25.000 euro. Zij moeten daarvoor spectaculaire opdrachten uitvoeren. Uiteindelijk kan slechts een kandidaat winnen.

The Phone wordt momenteel voor het tweede seizoen uitgezonden via de AVRO op Nederland 3. The Phone is wekelijks om 21.15 uur te zien op Nederland 3.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Daphne Deckers als presentatrice van RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen