552.000 kijkers voor Mijn Man Kan Niet Dansen


De kijkcijfers van donderdag 1 mei 2008 (SKO)

Mijn Man Kan Niet Dansen (RTL4, 20:29) – De eerste aflevering van het nieuwe programma Mijn Man Kan Niet Dansen met presentator Humberto Tan werd donderdag door 552.000 kijkers (madl: 8.8%) bekeken op RTL 4. RTL kreeg zo’n honderd aanmeldingen van vrouwen die wanhopig werden van het gebrek aan danstalent van hun mannen. “Het programma gaat niet alleen over dansen en de wedstrijd winnen. Het gaat erom dat je je kwetsbaar op durft te stellen en om je vrouw geeft.

Het is heel wat anders dan voetbalsamenvattingen presenteren, beaamt Tan. “Maar ik ben altijd breed inzetbaar geweest. Toen ik bij de NOS zat heb ik ook met Nance het Songfestival gedaan. Gewoon, omdat ik het leuk vond“, vertelt hij in het AD. Humberto: “Dansen is een hobby. Tegenwoordig doe ik het niet veel meer, maar van mijn zestiende tot zesentwintigste ging ik veel uit in Amsterdam. Naar de Richter. De Roxy. Ik was er donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond te vinden. Zonder moeite. Ik drink niet. Na de entree hing ik mijn jas op, dan kocht ik een colaatje en stond ik de hele avond op de dansvloer. Heerlijk. Tegenwoordig red ik het niet meer. Als ik nu tot twee uur sta te swingen ben ik de volgende dag niets meer waard. Laatst heb ik nog een keer doorgehaald op de verjaardag van Toine van Peperstraten. Was ik meteen een week brak, hahaha.

24 Jaar Gevangen In De Horrorkelder (SBS6, 23:13) – Viktor Brand presenteerde donderdag op de late avond een reportage van SBS 6 over de incestzaak in het Oostenrijkse Amstetten. Josef Fritzl, de Oostenrijker die zijn dochter 24 jaar gevangen hield in een kelder en zeven kinderen bij haar verwekte, dreigde zijn slachtoffers te vergassen als ze hem iets zouden aandoen. Hoewel zaken zoals in Amstetten niet uniek zijn voor Oostenrijk, speelt het nationaal-socialistische verleden van het land volgens Natascha Kampusch wel een rol. Kampusch, die zelf op haar tiende werd ontvoerd en acht jaar lang in een kelder werd vastgehouden en misbruikt door haar ontvoerder, heeft dat gezegd tegen de BBC. “Ik denk dat het over de hele wereld voorkomt, maar ik denk dat het ook een gevolg is van de Tweede Wereldoorlog. Onder het nationaal-socialisme werd de onderdrukking van vrouwen gepropageerd en was een autoritaire opvoeding erg belangrijk.” 24 Jaar Gevangen In De Horrorkelder werd met 765.000 kijkers (madl: 19.1%) goed bekeken op de late avond.

Two Weeks Notice (NET5, 20:31) – De film Two Weeks Notice met Hugh Grant en Sandra Bullock werd donderdag door 777.000 kijkers (madl: 12.1%) bekeken. Daardoor belandde NET 5 donderdag op de vijfde plek in de zender top-15. Hugh Grant is veelal te zien in komediefilms. “Je kunt niet iets grappig maken dat niet grappig is. Behalve als je Jim Carrey bent. Het is makkelijk om amusant te zijn tijdens een dineetje maar niet om zes uur ’s ochtends nadat je uit de make up komt en de belichting is gedaan en al dat gedoe en dan zegt de regisseur ineens: ‘Nu! Wees grappig’. Dan is het heel wat moeilijker“, vertelt Hugh in Veronica Magazine. “Alle films moeten amusement zijn. Zelfs als ze nieuwe dingen proberen. Maar als het alleen daar om gaat is het gewoon een grote rukjob van de regisseur: kijk eens hoe goed ik ben. De films waar ik het meeste van hou zijn degene die commercieel en artistiek succes combineren. The Godfather is een perfect voorbeeld en een van mijn favorieten.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen