Remko van Westerloo: ‘Huub is de beste bewoner’

Bridget Maasland en Geenstijls Rutger van Castricum presenteren deze avond de finale van De Gouden Kooi. Er zijn nog vier ‘miljonairs’ in de race voor een groot geldbedrag. Om 20.30 uur begint de uitzending op RTL 5. Remko van Westerloo in De Volkskrant over de beste Gouden Kooi bewoner: “Huub. Hij maakt letterlijk zijn eigen soap. Hij denkt heel goed na en neemt het spel heel serieus. Ik kijk met bewondering naar de manier waarop hij zijn duivelse mani- pulaties uitvergroot.”

Remko van Westerloo, programmadirecteur van RTL 5, noemt Huub ‘een groots acteur’. “Ik zag laatst zijn intakegesprek weer en dat was een eyeopener. Toen was het nog een onzeker mannetje dat zichzelf met veel bravoure aan het verkopen was. Nu zie je een vent die met een paar aanwijzingen zo het echte leven in kan stappen.

De bewoners van De Gouden Kooi moesten huilen toen ze hoorden dat het programma ging stoppen. “Ik was daar wel enigszins verbaasd over, maar ik denk dat die emoties oprecht waren. Ineens beseften ze: jezus christus, er is een leven na De Gouden Kooi. Hoe moet dat nou, want we hebben het leven hier naar onze hand kunnen zetten. Hun way of life is ten einde.

Er is discussie of De Gouden Kooi meer fictie of meer reality is. “Er zijn dingen gezegd als: goh, je bent verliefd op Lieke, zou het niet aardig zijn om dit of dat te doen? Ik heb ook meegemaakt dat mensen naar achteren werden geroepen en dat er werd gezegd: goh, je zit nu al twee dagen op de bank, het wordt tijd dat je actie onderneemt.

In de grachtengordel heerst een minachting voor dit programma, maar die is totaal misplaatst. Ik denk dat de geschiedenis ons gelijk gaat geven. Het programma is televisietechnisch een bewonderenswaardig project. We zijn zelfs salonfähig aan het worden. Je ziet het ook in de media. Columnist Aaf Brandt Corstius van nrc.next en Hugo Borst hebben ons al opgepikt. Het is toch raar dat we in een land waarin we nog steeds clusterbommen hebben, ons druk maken over De Gouden Kooi.

Amanda, Brian, Huub en Jaap strijden vanavond tegen elkaar in de finale van De Gouden Kooi. De uitzending begint om 20.30 uur op RTL 5.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen