Peter R. de Vries: ‘ABC wil me naar Amerika halen’

Peter R. de Vries is door tv-netwerk ABC gevraagd om zijn werk in de Verenigde Staten voort te zetten. Er zijn al een aantal gesprekken geweest. Dat vertelt De Vries in Veronica Magazine. “Ik heb recent in Amerika een aantal gesprekken gevoerd. De tv-zender ABC is erg gechameerd van me en wil dat ik m’n carrière bij hen voortzet. Het is eervol, maar ik zie een hoop praktische problemen. Als ik 31 was geweest, was ik er vol ingedoken: kijken hoever ik kan komen in Amerika…

Peter R. de Vries zegt zich niet meer zo nodig te hoeven bewijzen. De kans op een Amerikaans avontuur lijkt hem klein. “Los van het reizen en de taal. Ik kan misschien aardig Engels spreken, maar je werk doen in die taal is toch wat anders.

Voorlopig is Peter R. de Vries nog werkzaam voor SBS 6. “Ik sta nog ruim een jaar onder contract. Nu is de tijd aangebroken om na te denken of ik er nog wat tv-tijd aanplak of zeg: Het is mooi geweest. Endemol of SBS kunnen die conclusie trouwens ook trekken. Het komt zoals het komt.”

Inmiddels heeft de misdaadjournalist concurrentie gekregen van John van den Heuvels Crime Time. “John van den Heuvel doet een poging. Verder gebeurt er nagenoeg niets op misdaadgebied. Het is buitengewoon moeilijk om een programma als dit te maken. Er is op tv wel meer aandacht gekomen voor misdaad, onder andere door programma’s als Hart van Nederland en Editie NL. Programma’s waarbij ik – het spijt me dat ik het moet zeggen – de makers niet op veel deskundigheid en diepgang kan betrappen. De kwaliteit is soms om depressief van te worden.”

De motivatie wordt een probleem, denkt Peter R. de Vries. “Het journalistieke handwerk blijft me boeien, maar ik merk dat ik er vaak niet aan toekom, door de randverschijnselen. Vandaag is er weer een kort geding. Dat staat me tegen. Ik merk ook dat ik zelf weerstand oproep bij bepaalde mensen. Het gaat niet om de zaak, de inhoud, maar om mij. Dat gezeur heb ik wel een beetje gehad.”

Zeven miljoen mensen keken naar Peters uitzending over Joran van der Sloot. “Mijn uitzending heeft er toe geleid dat de zaak heropend is. We zijn zelf ook met de zaak bezig. Ik twijfel er niet aan dat hij ooit zal terechtstaan. Veel mensen dachten dat ik bij de reportage ook een instant vonnis zou aanleveren. Het werd me min of meer aangerekend dat dat niet was gebeurd. Hoe zou Nederland hebben gereageerd, als Willem Holleeder of die klusjesman uit de Deventer moordzaak in de auto hadden gezen en alles hadden toegegeven? Zou men dan ook gezegd hebben: ‘Dat geloven we niet’? Ik weet wel zeker van niet“, vertelt Peter R. de Vries in het programmablad.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen