Reinier van den Berg terug met nieuwe serie Galileo

Reinier van den Berg is vanaf vanavond te zien in een nieuwe vijfdelige serie van het EO-programma Galileo. Iedere week gaat de meteoroloog op zoek naar prak- tische oplossingen om klimaatsveran- dering in Nederland zo goed mogelijk te benutten. Dat meldt EO. “Ongedwongen speurt hij naar nieuwe ontwikkelingen en zoekt uiterste grenzen op. Wat gebeurt er écht als Nederland verandert in Hollanda Tropicana? Welke oplossingen zijn er voorhanden en wat kan de kijker er zelf mee?

Het wordt warmer in Nederland en men praat uitvoerig over het terugdringen van broeikasgassen en dan met name over het terugdringen van CO2. “Maar ondertussen vergeten we dat er een nog veel gevaarlijker gas op de loer ligt: methaan!“, aldus een woordvoerder van de Evangelische Omroep. “Door de opwarming van de aarde begint her en der methaan in grote hoeveelheden vrij te komen: uit grote luchtbellen vanaf de oceaanbodem, en uit de ontdooiende permafrost in Alaska en Siberië. Maar methaan zit ook in ontlasting. Twee boeren uit het Drentse Zuidvelde hebben een manier gevonden om dit methaan om te zetten in duurzame energie.

Galileo is iedere dinsdag om 22.50 uur te zien op Nederland 2.

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen