Opnieuw meer gevloekt op tv: South Park scheldt meest

Ruwe taal op televisie neemt toe. In South Park wordt de meeste schuttingtaal gebruikt, met de talkshow Jensen! als goede tweede.TNS NIPO voerde het onderzoek uit in opdracht van de Bond tegen het vloeken. Positief is voor de bond wel dat er op de publieke omroep minder grove taal werd gebezigd dan in het voorgaande jaar. Dat constateert de dinsdag verschenen Vloekmonitor 2007. Het is al het vierde achtereenvolgende jaar dat meer grove taal op tv te horen is.

In 2007 ging de Nederlandse buis per week gemiddeld 2327 over de schreef, aldus de bond. De toename van grove taal op tv in 2007 (8 procent) is daarmee minder groot dan het voorgaande jaar (13 procent). Ten opzichte van 2003, het eerste jaar waarin de monitor werd uitgevoerd, is sprake van een toename van maar liefst 44 procent.

In de animatieserie South Park, dat wordt uitgezonden op Comedy Central, wordt het meest gevloekt: 51 keer in de drie meetweken. Daarna komt de RTL-talkshow Jensen! en op nummer drie staat de BNN-soap Onderweg naar Morgen.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen