Knevel & Van den Brink terug op tv; Catherine tafeldame

Andries Knevel en Tijs van den Brink presenteren met ingang van vanavond enkele weken hun talkshow Knevel & Van den Brink. Het duo overbrugt de drie weken tussen het eindigen van Pauw en Witteman en het begin van het EK Voetbal. Dries van Agt is te gast in de eerste uitzending. “We hebben hem wel gevraagd, maar toen zei hij inderdaad dat hij al bij Knevel en Van den Brink zou zitten“, zegt Paul Witteman. Presen- tatrice Catherine Keyl is tafeldame. “Ik weet mijn rol nog niet.

Jeroen Pauw en Paul Witteman hebben de strijdbijl waarmee ze eerder collega’s Andries Knevel en Tijs van den Brink te lijf gingen begraven. Wel pijnlijk voor Pauw & Witteman is dat oud-premier Dries Van Agt plaats zal nemen bij de EO- coryfeeën. Een gast die de VARA-presentatoren deze week zelf graag hadden willen hebben, aangezien aanstaande maandag een biografie over de politicus verschijnt.

Paul Witteman vertelt in De Pers: “We hebben hem wel gevraagd, maar toen zei hij inderdaad dat hij al bij Knevel en Van den Brink zou plaatsnemen. Hij vond het dan niet netjes om ook bij ons te komen. Goed, ik had het leuk gevonden om hem te hebben. Maar ja, je geeft wat en je neemt wat.

Er werd zelfs nog even gefluisterd dat ook premier Balkenende maandag plaats zou nemen naast Van Agt. Dat blijkt nu toch niet het geval, maar het zou extra zuur zijn. “Tja, je moet een goede reden hebben om Balkenende te krijgen en die zou ik zelf nu ook even niet zien. Behalve Van Agt dan. Bij mijn weten is er in ieder geval geen belet om bij ons te komen. Er spelen bij de premier geen principiële bezwaren.

Knevel en Van den Brink worden ondersteund door de ‘tafeldames’ Catherine Keyl, Hannie van Leeuwen, Annemarie Postma en Myrthe Hilkens. Catherine Keyl in De Volkskrant: “Ik heb eerlijk gezegd nog geen flauw idee wat mijn rol zal zijn. Ik denk dat er al zulke hoge gespannen verwachtingen zijn, dat ik sowieso tegenval. Gisteravond keek ik naar Pauw & Witteman en dacht: als ik hier nou sidekick was, wat zou ik dan vragen? Nou, ik kon op geen enkele vraag komen. Maar gelukkig heb ik in elk geval ietsje meer ervaring in het stellen van vragen dan mijn voorgangers.

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen