Katja Römer-Schuurman: ‘Met een brok in mijn keel’

Foto: Manon van der ZwaalKatja Römer-Schuurman verlaat BNN met een brok in haar keel. Toch is het na zeven jaar tijd voor een nieuwe uitdaging bij tv-station NET 5. Dat stelt Katja Schuurman in een persverklaring van de omroepen. “Na zeven fantastische jaren verlaat ik BNN met een brok in mijn keel. Toch is het een goed moment om een volgende stap in mijn carrière te zetten, juist omdat het vuur tussen BNN en mij nog niet gedoofd is. Vertrekken op een hoogtepunt. Ik verheug me op deze nieuwe fase.”

De samenwerking tussen NET 5 en mij is vol verwachting en inspiratie. Ik voel dat NET 5 een zender is waar ik me thuis zal voelen.

Katja Schuurman en BNN hebben ‘in goed overleg’ besloten om uit elkaar te gaan. Per 1 september 2008 maakt zij de overstap naar NET 5. Katja maakte bij BNN sinds 2001 furore met programma’s als BNN at Work, Mission Unfindable, Katja versus de Rest en Try Before You Die. Na zeven jaar is ze toe aan een andere uitdaging.

Voorzitter Patrick Lodiers over Katja’s stap: “Katja Schuurman, op vele vlakken een van BNN’s mooiste presentatrices, gaat BNN verruilen voor NET 5. In bijzonder goed overleg, want zo kan het ook, en met meer dan wederzijds respect, begrip en vriendschap, hebben Katja en BNN besloten te scheiden. Want scheiden, zo voelt het wel, na een mooi huwelijk van bijna zeven jaar. Poepduiken in BNN at Work, zoenen met Jan Peter in Lijst 0, kotsen met monniken in Mission Unfindable, vele BN-ers (inclusief Bridget!) verslaan in Katja versus. Kortom, van alle kanten hebben we van haar mogen genieten.

Katja Schuurman heeft een contract getekend voor drie jaar bij NET 5. De 33-jarige actrice en presentatrice zal dit najaar met haar eigen programma Return to Sender bij NET 5 te zien zijn én een hoofdrol gaan spelen in een nieuwe dramaserie. Karin de Groot, programmaleider NET 5: “We zijn erg blij met de komst van Katja naar NET 5. Ze zal de komende jaren een belangrijke stempel drukken op onze programmering. Dit najaar is ze al te zien in Return to Sender en heeft ze een grote rol in een nieuwe typische NET 5-dramaserie. Ik kijk vol vertrouwen uit naar de samenwerking met een van de meest vooraanstaande tv-persoonlijkheden van Nederland.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen