Katja Schuurman stapt over van BNN naar NET 5

Foto: Manon van der ZwaalKatja Schuurman maakt de overstap van BNN naar NET 5. Ze gaat bij de vrouwenzender opnieuw het programma Return to Sender maken en ook zal ze in een nieuwe dramaserie spelen. Dat hebben BNN en NET 5 bevestigd aan het Algemeen Dagblad. Katja tekent voor drie jaar. Programmadirecteur Karin de Groot is blij met Katja. “We zijn een zender voor de jonge dynamische vrouw die midden in het leven staat en daar is Katja Schuurman natuurlijk de verpersoonlijking van.

Schuurman gaat voor NET 5 dit najaar het programma Return to Sender maken met Art Rooijakkers. Deze reeks, afgelopen seizoen te zien op Nederland 3, gaat over eerlijke handel met het buitenland. Ook krijgt zij een hoofdrol in een nieuwe grote dramaserie, die in het najaar in premiere gaat bij Net 5, zegt De Groot.

BNN-voorzitter Patrick Lodiers ziet zijn ster ‘met gemenge gevoelens’ vertrekken. “Katja is op vele vlakken een van de mooiste presentatrices van BNN. Ze heeft in haar tijd bij BNN veel verschillende programma’s gemaakt, van Lijst 0, Try Before You Die tot nu Katja & Sophie. Maar ze wil graag doorgroeien. Daarvoor hebben wij alle begrip. Bij Net 5 krijgt Katja, naast het presenteren van programma’s, ook de kans om in dramaseries te spelen. Dat wil ze graag. We wensen haar daarbij veel succes.

Vorige week lieten ook Lama’s Ruben Nicolai en Tijl Beckand weten te vertrekken bij BNN. “Bij Schuurman wisten we al lang dat ze weg zou gaan. Zo gaat dat. Het is allemaal in goed overleg gegaan. Wij zijn een club van vernieuwers. Eerder vertrokken Ruud de Wild, Jeroen Pauw en Bridget Maasland. Daarvoor in de plaats kwamen frisse talenten. Zo zal het nu ook gaan.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen