Josef Fritzl op SBS 6: ’24 Jaar gevangen in horrorkelder’

Hij leek de ideale opa, maar de 73-jarige Josef Fritzl werd deze week ontmaskerd als ‘het beest van Amstetten’. Fritzl verwekte zeven kinderen bij zijn dochter Elisabeth en hield haar en drie kinderen bijna een kwart eeuw verborgen voor de rest van de wereld. SBS 6 zendt deze avond 1 mei een documentaire uit van het verhaal dat de wereld schokte. Door interviews met artsen, buren, psychiaters en beelden van het huis en de kelder wordt duidelijk wat er zich de afgelopen 24 jaar heeft afgespeeld.

De 42-jarige Elisabeth leefde sinds 1984 in een geluidddichte kelder onder het huis. Daar werd ze regelmatig misbruikt door haar vader. Met als resultaat dat ze van zeven kinderen van haar vader beviel. Een overleed na de geboorte en werd door hem verbrand. Drie van de kinderen hield hij bij z’n dochter verborgen in de kelder. De andere drie kinderen werden door Josef en zijn vrouw opgevoed.

SBS 6 zendt vanavond een documentaire uit over dit onvoorstelbare drama. In interviews met de direct betrokkenen en door de beelden van de omgeving, het huis en de kelder wordt duidelijk hoe dit heeft kunnen gebeuren. En waarom niemand ook maar iets heeft gemerkt van de gruwelijke praktijken van deze Josef Fritzl.

24 Jaar gevangen in de horrorkelder is donderdag 1 mei om 23.10 uur te zien bij SBS 6.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen