1,8 miljoen kijkers voor Koninginnedag Franeker


De kijkcijfers van maandag 28 april 2008 (SKO)

Koninginnedag Franeker (NOS, Ned1, 11:49) – Voor de tweede keer presenteerde Astrid Kersseboom woensdag Konginnedag. Het Koninklijk Huis heeft niet gereageerd op haar debuut vorig jaar. “Nee, maar ik had ook niet anders verwacht. De NOS houdt afstand tot het Koninklijk Huis en het Koninklijk Huis houdt afstand tot de NOS. Dat is goed. Je moet geen situatie willen waarin de verslaggever van dienst koninklijke goedkeuring behoeft“, vertelt Astrid in het AD.

Het verslaan van Koninginnedag is Astrid goed bevallen. “Het is echt een klus. Met een begin en een einde. Het Journaal gaat altijd maar door. Het ene bulletin is nog niet afgelopen, of de voorbereidingen voor het volgende zijn al weer aan de gang. Dat vooral maakt dat ik Koninginnedag een welkome afwisseling vind. Je hebt het gevoel dat je iets afrondt. Dat je na afloop reden hebt om met de hele ploeg een borrel te gaan drinken. En wat ik ook heel prettig vind, is de luxe manier van werken. Je kunt je zeer terdege voorbereiden. Ik ben rondgeleid door Franeker en Makkum, de Friese steden die dit jaar worden bezocht. Maandag hebben we met de cameraploeg de complete route gerepeteerd, inclusief stand-ins voor de leden van het Koninklijk Huis.” Koninginnedag Franeker werd door 1.808.000 kijkers (madl: 66.3%) bekeken.

De Grootste Royaltykenner van Nederland (EO, Ned1, 20:33) – Esther Wolswinkel mag zich vanaf vandaag de grootste royaltykenner van Nederland noemen. De redacteur van het magazine Vorsten Royale scoorde tijdens de grote finale de meeste punten in een nek-aan nekrace met oranjeliefhebber Tineke de Veste. Presentatoren Jeroen Snel en Bert van Leeuwen spreken van een zinderende finale: “De spanning was snijden. Tot het laatste moment was onduidelijk wie met de felbegeerde titel naar huis zou gaan.” Esther Wolswinkel reageert erg verrast op de titel: “Ik had niet verwacht dat ik zou winnen. De vragen waren moeilijk en de tegenstanders heel goed. De laatste vraag over Willem II scoorde ik goed, omdat ik een scriptie heb geschreven over Willem II, Waterloo en Soestdijk. Dat ik de titel heb gewonnen geeft me bevestiging. Dit is mijn werk en ik heb er verstand van.” De Grootste Royaltyken- ner van Nederland werd woensdag door 1.284.000 kijkers (madl: 19.7%) bekeken.

Chelsea – Liverpool (NOS, Ned3, 20:40) – Er was een verlenging voor nodig, maar Chelsea speelt de finale van de Champions League tegen Manchester United. Na de 1-1 in Liverpool, wonnen de ‘Blues’ woensdag in eigen huis met 3-2 van Liverpool. “Het is vooral speciaal omdat we nu wel Liverpool uitschakelen“, zegt Chelseatrainer Avram Grant. “Zij hebben een fantastische ploeg en Benitez speelde het tactisch sterk. Je moet slim spelen om Liverpool te kloppen. Dat deden we vanavond ook. Chelsea schrijft vanavond geschiedenis.” Chelsea-kapitein Jogn Terry had veel lof voor Lampard, die ondanks het overlijden van zijn moeder een sterke partij speelde en een penalty omzette. “Wat een karakter van Frank om hier vanavond zo te spelen na die miserabele week voor hem en zijn familie. Ook nu weer was hij één van onze sleutelspelers. Niet makkelijk, maar hij gaf alles voor Chelsea.” Chelsea – Liverpool trok woensdag 1.751.000 kijkers (madl: 27.3%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen