Humberto Tan: ‘John de Mol is geweldig’

Humberto Tan is vanaf deze avond te zien in zijn nieuwe programma Mijn Man Kan Niet Dansen, waarin de presentator mannen probeert om te toveren tot ware John Travolta‘s. De eerste uitzending is om 20.30 uur op RTL 4. Producent van de nieuwe show is John de Mol. “John is geweldig. Hij komt nu de studio binnen met zeker zeshonderd ideeën“, vertelt Tan in het AD. “Echt goed hoor. Kan dat lichtje niet lager, moet dat decor- stukje niet een ander kleurtje? En hij heeft praktisch altijd gelijk.

Bang om zijn geloofwaardigheid als sportpresentator te verliezen is hij niet. “In België zijn sportpresentatoren ook heel breed inzetbaar. Carl Huybregts bijvoorbeeld heeft van alles gedaan: van nieuwsachtige programma’s tot puur entertainment. Zo’n pakket streef ik ook na. Het voordeel is dat je niet zo kwetsbaar bent. Aan de andere kant moet je wel oppassen dat je profiel niet verwatert. Dat mensen denken: wat moeten we met die Tan? Is hij nu een aanvaller, middenvelder of verdediger?

Het verschil tussen sport en show is wezenlijk, weet Tan inmiddels. “Bij sport bepaalt het spelletje wat er gebeurt. Dan is mijn houding: Als het saai is, is het saai. Bij dit dansprogramma mag het noooooit saai worden. Dat is mijn verantwoordelijkheid. Dus moet ik veel harder werken. Grapjes maken, de vaart er in houden.

Toch zal Humberto Tan de eredivisie op zondag missen. “Het is jammer, maar toen ik naar Talpa ging wist ik dat dit kon gebeuren. Ik snap ook goed dat de NOS Wilfred Genee, Jan Joost van Gangelen en mijzelf niet meteen terugneemt. Ze hebben zelf goede mensen die sportprogramma’s kunnen presenteren.

Zijn contract met RTL loopt deze zomer af. Tan gaat er van uit dat hij blijft. “Er blijft nog genoeg sport over, waaronder het bekervoetbal en de uitwedstrijden van Oranje. Daarnaast is een verdere verbreding mogelijk. Wat ook een rol speelt is dat ik vaste invaller ben van Edwin Evers op Radio 538, wat tegenwoordig ook van RTL is. Dat is fantastisch om te doen.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen