Jakhals Frank Evenblij krijgt eigen tv-programma

Frank Evenblij, bekend van het onderdeel De Jakhalzen in De Wereld Draait Door, gaat een eigen programma presenteren voor de VARA. In ‘Bloot, Zweet en Banen’ probeert hij werklozen weer gemotiveerd en vol plezier aan de slag te laten gaan. Dat meldt de VARA vandaag. Frank Evenblij: “In Nederland lijkt een baan vanzelfsprekend, maar ik realiseer mij dat er soms maar een paar tegenslagen nodig zijn om die zo vastgeroeste baan te verliezen. De weg terug is veel zwaarder.

Centraal in dit programma staan zes mannen die zich vanuit een werkloos bestaan weten op te werken tot zelfverzekerde en gemotiveerde mannen die uiteindelijk een hartverwarmende stripact kunnen opvoeren. Het programma biedt een integere kijk in het leven van mensen die zonder baan de eindjes aan elkaar moeten knopen en laat tegelijkertijd een amuserend proces zien waarbij de mannen alles uit de kast moeten halen om het publiek te behagen. Frank Evenblij volgt de mannen tijdens de voorbereidingen.

Met de film ‘The Full Monty’ in het achterhoofd, biedt de VARA zes werkloze mannen de mogelijkheid om weer aan de slag te komen. Ondanks het feit dat de werkloosheid aan het dalen is, waren volgens het CBS begin 2008 gemiddeld 336.000 personen werkloos. Dit komt overeen met 4,4 procent van de beroepsbevolking. De VARA wil dit probleem met dit programma aan de kaak stellen. “Onder leiding van professionele coaches doorlopen de mannen een intensief trainingsprogramma waarin ze worden opgeleid tot deelnemer aan een theatrale stripact. Naast de benodigde danstechnieken krijgen de deelnemers ook training in zelfpresentatie, spreken in het openbaar, samenwerken en originaliteit. Technieken waar ze veel aan hebben.”

De basisgedachte van het programma is om aandacht te vestigen op de positie van mensen zonder baan. “Hoe lastig het soms is om vanuit deze situatie, waarin je aan strenge regels moet voldoen, weer terug te keren op de arbeidsvloer, ondanks de vaak aanwezige motivatie en talent. Met de juiste motivatie of een steuntje in de rug kan het echter vaak mogelijk zijn om verder te komen dan iemand ooit gedacht heeft.
De verhalen van de deelnemers in combinatie met verschillende opdrachten, trainingen, aandacht voor persoonlijke talenten en het groeiende zelfvertrouwen van de mannen maken het een uniek programma op de Nederlandse televisie
.”

Dit programma is naar een idee van en in coproductie met producent USSR MEDIA. Bloot, Zweet en Banen is vanaf vrijdag 4 juli wekelijks om 21.10 uur te zien op Nederland 3.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen