Evangelische Omroep niet tegen uitzending erotische films

De EO is niet van plan maatregelen te nemen tegen het uitzenden van erotische films door de NPS en VPRO. De suggestie dat de omroep ‘geschokt‘ is en daarom wil ingrijpen is onjuist. Dat zegt woordvoerder Jop Douma van EO. “Dat het films betreft die wij niet zouden uitzenden is duidelijk, maar uiteraard vindt ook de EO dat iedereen op zijn en haar wijze een bijdrage mag en kan leveren aan de brede publieke omroep. Wij maken graag deel uit van deze brede publiek omroep.

De NPS en VPRO maakten deze week tijdens de zomerpresentatie van de Publieke Omroep bekend in de maand juni een tiental erotische films uit te zenden met daarin ‘expliciete seks’. Op vrijdag 6 juni is de eerste film Belle de Jour te zien.

De suggestie dat de EO geschokt is en direct maatregelen wil nemen tegen uitzen- ding van de films, is volgens Jop Douma onjuist. “Wat ik gezegd heb is dat ik de expliciete wijze waarop de NPO deze films tijdens deze persconferentie toont verre van chic vindt. Aangezien het hier een persconferentie betreft die van ons allemaal is.

De EO maakt graag deel uit van een brede publieke omroep, vertelt Douma. “Er waren echter tal van elegantere manieren geweest om deze films te vermelden als onderdeel van de zomerprogrammering. Door deze manier voelden wij ons niet thuis op een persconferentie die ook mede namens ons is, niets meer niets minder.”

De NPO, die verantwoordelijk was voor de presentatie, vindt dat de serie Cinema Erotica kunstzinnige erotiek is en ver van porno afstaat.

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen