Henny Huisman: ‘Eén van de Acht wordt spectaculair’

Presentator Henny Huisman laat op zaterdag 31 mei oude tijden herleven als eenmalig de spelshow Eén van de Acht terug op de buis keert. Nederland bleef er in de jaren zeventig massaal voor thuis. Toen was de presentatie in handen van Mies Bouwman. Henny: “Net als toen wordt Eén van de Acht weer een onvergetelijke spelshow, met hilarische toneelstukje, liedjes en opdrachten. Je doet niet mee omdat je wilt winnen, maar voor de sfeer. We gaan terug naar het gezellige gevoel.”

Licht uit! Spot aan! Dat waren de historische woorden van Mies Bouwman, presentator van de familieshow Eén van de Acht. Op zaterdag 31 mei 2008 laat presentator Henny Huisman oude tijden herleven. Dan brengt de EO Eén van de Acht eenmalig terug op de buis. “Ditmaal als een spetterende, eigentijdse live-versie met een knipoog naar het verleden“, laat een zegsman van de EO weten.

Mies Bouwman vindt Henny Huisman geweldig geschikt als opvolger: “Er zijn mij heel wat presentatoren voorgesteld, maar Henny steekt er met kop en schouders bovenuit. Hij is een van de weinige amusementspresentatoren die de kandidaten centraal zet.

Net als toen vallen vier koppels stuk voor stuk af tot er twee van de acht overblijven. Zij spelen na het beroemde ‘Licht uit, spot aan’, de laatste ronde in de stoel. Eén van hen komt terecht aan de lopende band met prijzen. De zegsman: “Het wordt een wervelende show met een goed doel: donateurs werven voor de Leprastichting. Kijkers die zich tijdens de uitzending opgeven maken kans één van de 25 BN-ers uit het belpanel aan de lijn te krijgen, die namens de Leprastichting nieuwe donateurs noteren.”

Eén van de Acht is zaterdag 31 mei om 20.30 uur te zien op Nederland 1.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen