GeenStijl: ‘BNN niet gecharmeerd van Van Castricum’

Website GeenStijl maakte in het voorjaar van 2007 een tv-programma met BNN. Netmanager Roek Lips kon alleen plaats maken om 01.00 uur ’s nachts en daarop liep de samenwerking stuk. Directeur Dominique Weesie van GeenStijl vertelt dat het contact met BNN dood bloedde. “Bovendien keerde BNN zich tegen onze verslaggever. Vooral Maarten van Dijk was absoluut niet gecharmeerd van Rutger. En Rutger niet van hem. Ook Jack Spijkerman raadde Rutger aan bij BNN.

Dominique Weesie vertelt in De Volkskrant: “Toen Jack Spijkerman ooit werd geraadpleegd om De Nieuwste Show te verbeteren, zei hij: als je dit goed wil krijgen, moet je iemand als Rutger hebben. Dat werd meteen afgekapt.”

Volgens Dominique Weesie bloedde het contact dood toen de vorige BNN-voorzitter vertrok. “We merkten ook dat BNN meer hield van politiek-correcte humor dan wij. Voor De Nieuwste Show hebben ze natuurlijk hun nek uitgestoken, maar dat vond ik het slechtste programma dat ik ooit op tv heb gezien. Patrick Lodiers paste er niet in, en dan die lachband op de achtergrond; verschrikkelijk.

Er zijn binnen BNN twee stromingen, denkt Dominique Weesie. “De ene groep houdt van ons, de andere kan niet om GeenStijl lachen. Ik vind het niet vreemd dat De Lama’s en mensen als Katja Schuurman vertrekken. Volgens mij krijgen ze bij BNN niet zo de kans om zich te vernieuwen. BNN blijft hangen in Try before you die en het zoveelste seizoen van Spuiten & Slikken. De Grote Donorshow was natuurlijk een hoogtepunt, maar daarna moet je wel met iets komen. En je moet als omroep ook wat zwaargewichten houden. Als Sophie Hilbrand zich meer wil concentreren op haar filmcarrière, houden ze straks alleen Filemon nog over.

Website GeenStijl gaat nu in zee met tv-zender Veronica. Tijdens het EK voetbal brengt de zender dagelijks tijdens de rust van de wedstrijden een filmpje van GeenStijl, gemaakt door verslaggever Rutger Castricum. Als het slaagt, wordt de samenwerking in september voortgezet. Daarmee zijn de tv-plannen met BNN van de baan.

Naast Veronica sprak GeenStijl ook met RTL, maar beide partijen waren volgens hem te ‘laks’. Niettemin presenteerde Rutger onlangs wel de finale van De Gouden Kooi voor RTL. Weesie: “Hij werd van tevoren helemaal verrot gescholden door John de Mol, omdat hij te negatief was. Daarna werd hij door iedereen gefeliciteerd. Hij hoorde erbij, want hij had zijn John de Mol-momentje gehad.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen