‘Expliciete seks’ krijgt vaste plaats op Nederland 2

Omroepen VPRO en NPS brengen in de maand juni gezamenlijk een tiental erotische films met ‘expliciete seks’ op televisie. De films worden in de nacht uitgezonden onder de noemer Cinema Erotica op Nederland 2. Dat meldt de VPRO vandaag. De eerste film Belle de jour is op vrijdag 6 juni te zien. “Juni wordt een zinderende zomermaand bij VPRO en NPS. Onder de noemer Cine- ma Erotica brengen beide omroepen een tiental klassieke films, van erotiek tot expliciete seks.

Sinds de jaren zestig ontmoeten seks en kunst elkaar in talloze provocerende en spraakmakende speelfilms. “In deze reeks een mix van klassiekers, wereldcinema en hedendaagse arthouse films van onder anderen Buñuel, Breillat, Winterbottom, Bertolucci en Oshima. Tevens worden er drie afleveringen uit een reeks erotische korte films uitgezonden“, aldus een woordvoerder van de VPRO.

De eerste film is Belle de jour (vrijdag 6 juni, 23.50 uur) met Catherine Deneuve. Een jonge doktersvrouw heeft ‘s middags een geheim leven in een sjiek bordeel, waar de klanten haar sadomasochistische verlangens bevredigen, die voorheen alleen in haar dromen tot uiting kwamen. Een jeugdige gangster (Clémenti) wil haar voor zichzelf hebben en dreigt met de onthulling aan haar echtgenoot.

Daaropvolgend is De Wachtkamer met Annet Malherbe te zien. Dit is een erotisch getinte film, gesitueerd in de wachtkamer van een station. Terwijl zijn echtgenote koffie haalt, bekijkt een man op provocerende wijze enkele vrouwen. Eén van hen beantwoordt zijn brutale blikken en leert hem een lesje dat hij niet snel zal vergeten.

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen