Op de hoogte met EK Journaal; amusement in Sportzomer

De NOS zendt gedurende het EK Voetbal 2008 elke dag twee speciale programma’s uit. Het reguliere Journaal moet een paar weken wijken voor het NOS EK Journaal met Toine van Peperstraten. ’s Avonds verzorgt Jack van Gelder het amusement met de talkshow Studio Sportzomer. Dat meldt de NOS vandaag. Het eerste bulletin van het NOS EK Journaal is op zaterdag 7 juni te zien. Studio Sportzomer gaat al op 3 juni van start en nodigt gasten als Yvon Jaspers uit op locatie.

De NOS zendt gedurende het EK Voetbal 2008 elke dag een uitgebreid NOS EK Journaal uit op Nederland 1. Het eerste bulletin is op zaterdag 7 juni te zien, de dag dat het EK in Oostenrijk en Zwitserland van start gaat. Toine van Peperstraten presenteert het programma vanuit Hilversum en wordt daarbij ter zijde gestaan door Youri Mulder. Tom Egbers volgt ter plekke de verrichtingen van het Nederlands Elftal.

Rond 17.25 uur blikt Toine van Peperstraten met de mensen op het veld alvast vooruit op de eerste wedstrijd van de avond. Om 20.00 uur volgt in 20 minuten het laatste nieuws rond het EK in Oostenrijk en Zwitserland. Het NOS EK Journaal behandelt de dag van Oranje, de uitslagen en de actuele gebeurtenissen van het EK zoals de verrichtingen van de Nederlandse coaches (Guus Hiddink en Leo Beenhakker), blessures van spelers, transfergeruchten, intriges en irritaties.

Het NOS EK Journaal wordt van zaterdag 7 juni tot en met zondag 28 juni elke dag uitgezonden, behalve op de dagen dat het Nederlands elftal speelt. Het NOS EK Journaal wordt dan vervangen door een extra lange voorbeschouwing op het Oranje-duel. Mocht het Nederlands Elftal uitgeschakeld worden, dan komt het NOS EK Journaal te vervallen. Het NOS Journaal wordt verplaatst naar Nederland 2.

Vier dagen voordat het eerste fluitsignaal in Bern klinkt, start de NOS op dinsdag 3 juni met de dagelijkse uitzendingen van NOS Studio Sportzomer op Nederland 1. In dit live programma ontvangt Jack van Gelder tussen 22.45 en 23.30 uur bekende gasten in Château de Duillier vlakbij Genève, centraal gelegen in de buurt van het trainingskamp van het Nederlands elftal in Lausanne en de speelstad Bern. De voetbaldag en het Oostenrijkse en Zwitserse leven passeren uitgebreid de revue.

In het sfeervolle Château de Duillier, net buiten Nyon, praat Jack van Gelder met prominenten van binnen en buiten de voetbalwereld over het EK in Oostenrijk en Zwitserland en de prestaties van Oranje in het bijzonder. Naast regelmatige gasten zoals Hugo Borst, maken onder meer André Rieu, Yvon Jaspers, Ruben Nicolai, Raemon Sluiter, Andries Knevel en Guus Meeuwis hun opwachting. Samen blikken ze terug op de hoogtepunten en samenvattingen van de gespeelde wedstrijden en kijken vooruit op de komende duels. Verschillende analytici, onder wie Danny Blind, Mario Been en Gertjan Verbeek schuiven bij Jack van Gelder aan tafel.

NOS Studio Sportzomer komt van 3 tot en met 22 juni (tot en met de kwartfinale) vanuit Château de Duillier. Op wedstrijddagen van Oranje komt het programma live vanuit het Wankdorfstadion in Bern. Als Nederland na de kwartfinales nog deelneemt aan het EK, blijft het programma vanuit Zwitserland komen. Als Nederland eventueel is uitgeschakeld, verhuist het programma naar Studio 7 in Hilversum.

In NOS Studio Sportzomer staan de grote sportevenementen die de NOS deze zomer live uitzendt centraal. Het late avondprogramma staat tot en met de finale op 29 juni in het teken van het EK Voetbal. Vanaf 5 juli is er de Tour de France, NOS Studio Sportzomer komt dan vanaf wisselende locaties in Frankrijk. Tijdens de Olympische Spelen is Peking het decor voor NOS Studio Sportzomer.

Programma ‘normale’ speeldag
17.25 uur NOS EK Journaal
18.00 uur Wedstrijd 1
20.00 uur NOS EK Journaal
20.30 uur Wedstrijd 2
22.45 uur Studio Sportzomer

Programma Oranje speeldag
17.25 uur NOS EK Journaal
18.00 uur Wedstrijd 1
20.00 uur Wedstrijd Nederlands Elftal
22.45 uur Studio Sportzomer

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen