Erland Galjaard: ‘Van Singing Bee had ik meer verwacht’

Programmadirecteur Erland Galjaard van RTL 4 vindt het jammer dat hij de programma’s Mijn Man Kan Niet Dansen en Singing Bee van de buis heeft moe- ten halen vanwege de matige kijkcijfers. Vooral van Gordons Singing Bee had Erland hoge verwachtingen. Dat zegt hij vandaag in De Telegraaf. “Van Singing Bee had ik echt meer verwacht, hoewel de kijkcijfers de laatste paar weken wel klommen. Ook dat programma komt van de zomer terug.Eric van Stade van SBS snapt RTL niet.

Erland Galjaard, programmadirecteur van RTL 4, zegt wel aan de kijkers te denken. “Ik wil er zoveel mogelijk bereiken. Mijn man kan niet dansen stond op de verkeerde plek, dat kan ik mezelf wel kwalijk nemen. De concurrentie is groot, in mei wil elke zender nog even scoren voor het EK voetbal losbarst.

Humberto Tan van Mijn Man Kan Niet Dansen heeft begrip voor het besluit: “Het stomme is alleen dat iedereen tevreden is over de kwaliteit. Alleen kijken er te weinig mensen. Ruim 400.000 kijkers is niet slecht, maar je wil meer.

Erland Galjaard: “Wij gaan het in de zomer op nieuw proberen met Mijn man kan niet dansen. Ik ben ervan overtuigd dat de kijkers niet alleen terugkomen, maar dat het er zelfs meer zullen zijn. Van Singing Bee had ik echt meer verwacht, hoewel de kijkcij- fers de laatste weken wel klommen. Ook dat programma komt van de zomer terug.

Eric van Stade, algemeen directeur SBS, is verbaasd over het rigoureuze besluit van de concurrent: “Singing Bee en Mijn man kan niet dansen doen het helemaal niet zo slecht, zeker als je het mooie weer in het achterhoofd houdt. Wij zijn voorzichtiger. Tenzij een programma financieel veel pijn doet, dan moet je stoppen. Volgens mij is dat nu niet het geval. En je moet altijd de kijker in het achterhoofd houden, je kan niet zomaar plotseling iets uit het schema gooien.

Van het showprogramma Singing Bee met Gordon liggen nog twee afleveringen op de plank, van Mijn man kan niet dansen waren nog vier afleveringen niet te zien.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen