De Gouden Kooi niet op de buis in Amerika

John de Mol heeft zijn realityprogramma De Gouden Kooi niet weten te slijten in de Verenigde Staten. Televisienetwerk ABC had een optie, maar zal de show niet in productie nemen. Dat vertelt woordvoerder Thomas Notermans donderdag in de Volkskrant. ABC vond de productie van De Gouden Kooi te duur. “Iemand van ABC vertelde me dat het format geweldig was, maar dat ze het te duur vonden. Want je weet natuurlijk nooit zeker of het een succes wordt“, laat Notermans weten.

Van Big Brother, de voorloper van De Gouden Kooi, wist De Mol een wereldwijd succes te maken. Dit kwam mede doordat de show werd opgekocht door een Amerikaanse zender. De Mol vreest niet dat een vergelijkbaar effect met De Gouden Kooi achterwege blijft door het uitblijven van een Amerikaanse variant. Onder meer in Duitsland en Frankrijk zouden zenders interesse hebben getoond.

In Nederland komt op 22 mei een einde aan de realityshow, die in 2006 van start ging.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Daphne Deckers als presentatrice van RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen