715.000 kijkers voor Praatjesmakers


De kijkcijfers van woensdag 7 mei 2008 (SKO)

Foto: NCRV/KippaPraatjesmakers (NCRV, Ned1, 20:35) – Jochem van Gelder begon het nieuwe seizoen van Praatjesmakers woensdag vanuit Curaçao. In november reisde de Praatjesmakerscrew van 26 personen samen met Jochem af naar Curaçao om daar gedurende een week opnamen te maken op allerlei locaties. “Het was een avontuur en soms ook moeilijk om de aandacht erbij te houden, wanneer je bijvoorbeeld in het zonnetje op het strand zit en er vliegt dan ineens een pelikaan voorbij.”

Het was de eerste keer dat Praatjesmakers buiten de studio werd opgenomen. “Tot nu toe ben ik drie keer op Curaçao geweest, waarvan één keer zelfs op huwelijksreis en ik vind het een geweldig eiland. Het lijkt een beetje op Nederland omdat de mensen Nederlands spreken maar gelukkig heb je er geen last van het Hollandse weer want de temperatuur is er heerlijk en de stranden zijn prachtig. Daar komt bij dat de Curaçaose kinderen enorm enthousiast, wijs en kleurrijk zijn. Kortom, het was een hele bijzondere ervaring.” Het project kwam mede tot stand dankzij een nauwe samenwerking tussen het Curaçao Toeristen Bureau en de NCRV. Praatjesmakers werd woensdag door 715.000 kijkers (madl: 15.6%) bekeken.

De Afvallers XXL (SBS6, 20:30) – De familie Nijmeijers uit Nieuw-Vennep heeft woensdagavond de finale van het SBS6-programma De Afvallers XXL gewonnen door in het afgelopen half jaar 229,8 kilo af te vallen. De winnende familie woog aan het begin van de wedstrijd 674 kilo. De Nijmeijers waren daarmee het zwaarste gezin dat ooit heeft meegedaan aan De Afvallers. De 19-jarige Robin Nijmeijers schreef televisiegeschiedenis door 64,5 kilo af te vallen. Op 1 november vorig jaar woog hij nog 198 kilo, inmiddels 133,5. In totaal vielen de deelnemende gezinnen 4350 kilo af. Dat is overigens minder dan de 5000 kilo waar de programmamakers op hadden gehoopt. Volgens een woordvoerder van SBS6 komt dat omdat een aantal van de zestig gezinnen de strijd voor de eindstreep staakte. Het gezin uit Nieuw-Vennep wint een jaar lang gratis boodschappen, een reis naar Turkije en een jaarabonnement op de sportschool. De finale van De Afvallers XXL trok 836.000 kijkers (madl: 16.5%).

De Wereld Draait Door (VARA, Ned3, 19:30) – Giel Beelen heeft zich de woede van platenlabel EMI Music op de hals gehaald wegens het draaien van een uitgelekt liedje van Anouk. Dat zei de radio-dj woensdagavond in De Wereld Draait Door. Hij downloadde het nummer ‘With you’, dat niet officieel is uitgebracht, van een fansite van de Haagse zangeres en draaide het in zijn show op 3FM. Hoewel EMI hem verzocht het nummer niet meer te draaien, liet hij de ballad opnieuw horen in de talkshow van de Vara. Volgens Beelen is het liedje geschreven door de Canadese songwriter Dan Hill. Hij componeerde eveneens de single ‘I don’t wanna hurt’, dat op het nieuwste album van Anouk staat. ‘Who’s your momma’ verscheen in november vorig jaar. EMI kon woensdagavond nog niet reageren op de kwestie. De Wereld Draait Door trok woensdag 619.000 kijkers (madl: 16.8%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Daphne Deckers als presentatrice van RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen