Catherine Keyl: ‘Ik wil De Wereld Draait Door op zondag’

Catherine Keyl vindt het jammer dat ze na haar vertrek bij Omroep MAX nooit is gevraagd voor een ander programma. “Als je zegt dat je niet meer elke dag op televisie wil, dan is het natuurlijk wel raar dat er dan niet iemand komt die zegt: ‘Zou je niet eens één keer in de week willen?’“, vertelt Catherine aan DWDD. Hoewel Catherine vanaf half mei sidekick is bij Knevel en Van den Brink, heeft ze ook nog een eigen tv-wens: “De Wereld Draait Door op zondag. Zoiets. Ik wil wel wat langer praten.

Catherine Keyl is vanaf maandag 19 mei iedere maandag sidekick bij Knevel & Van den Brink. “Ik zit heel vaak op de bank en dan kijk ik naar De Wereld Draait Door of Pauw & Witteman en dan zit ik de hele tijd te schreeuwen. Maurits zegt: ‘Hou eens je mond’. Maar ik heb zoiets van: waarom zeg je nou niet dit? Ik bedenk op één of andere manier altijd andere vragen. Er zijn soms van die vanzelfsprekende vragen die dan niet gesteld worden. Ik heb me wel voorgenomen dat ik mijn tong afbijt, want het is hun programma.

Talkshowhost Jeroen Pauw noemde de vrouwelijke sidekicks een ‘vaas met bloemen die steeds vervangen werd’. Catherine: “Ik vond dat er een paar hele goede bij waren. Georgina Verbaan had af en toe van die originele opmerkingen.

Bij Omroep MAX werd Catherine opgevolgd door Loretta Schrijver. “Ik heb nooit een heel programma gezien, dus ik kan er eigenlijk geen oordeel over vellen. Het is nu niet meer van mij. Dat ligt emotioneel, toch wel. Ik vind het lastig om daar dan naar te kijken en dan kijk je natuurlijk nooit onbevooroordeeld.

Catherine is niet meer gebeld door Omroep MAX. “Dat contract was afgelopen. Met MAX heb ik eigenlijk niet zoveel meer te maken.” Ze had bij deze omroep veel succes met haar programma’s Max & Catherine. “Ik wilde niet meer elke dag. Dat vind ik gewoon heel zwaar. Bovendien moest ik de gordijnen ophangen.”

Volgens televisierecensent Hans Beerekamp is het duidelijk wat Catherine moet gaan doen: “Gewoon weer de Nederlandse Oprah worden, wat je toch ook een tijd lang was. Wat ik leuk vind aan Catherine, is die gretigheid. Ze wil zo graag.

Catherine Keyl denkt dat een programma als Oprah te duur is. “Laat ik heel eerlijk wezen. Een programma zoals Oprah doet, heb ik vijf jaar gedaan als Catherine. Dat vond ik geweldig, maar dat kan niet meer in Nederland. Er is geen geld voor. Om elke keer de mensen in de studio te krijgen die meepraten, is gewoon te duur.”

Haar ultieme wens: “De Wereld Draait Door op zondag. Zoiets. Ik denk dat ik wel iets langer met mensen zou willen praten hoor. Op zondag is het ook wat langzamer.”

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Daphne Deckers als presentatrice van RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen