NCRV-sterren moeten 50.000 programmafans werven

Foto: Rogier Veldman/NCRVDe NCRV zoekt 50.000 programmafans. Dat is de boodschap van de groot- scheepse ledenwervingscampagne die maandag 12 mei van start gaat. De ko- mende weken zullen NCRV-sterren als Caroline Tensen, Jochem van Gelder, Joris Linssen en de programmamakers van Man bijt hond in tv-spotjes kijkers oproepen om hun programma te steunen. “Een verlies van de A-status betekent een halvering van de zendtijd. Vandaar deze campagne“, zegt directeur Coen Abbenhuis.

De tv-spotjes zijn de komende weken te zien op Nederland 1 en 2. Naast televisie worden ook abri’s en printadvertenties ingezet. Gedurende het hele jaar worden programmafans geworven op evenementen en festivals. In de komende dagen organiseert het Radio 2-programma Knooppunt Kranenbarg bijvoorbeeld De leukste file van Nederland bij Flevonice op Tweede Pinksterdag, en de NCRV is prominent aanwezig tijdens de Libelle Zomerweek (van 19 t/m 25 mei).

Volgens de huidige mediawet bepaalt het aantal leden de status van de omroep binnen het bestel, en daarmee de hoeveelheid zendtijd op radio en televisie. Voor de A-status zijn minimaal 300.000 leden nodig. Eind 2008 zal het Commissariaat voor de Media een officiële peiling doen om nieuwe statuserkenningen toe te wijzen voor de periode 2010-2015.

Volgens Coen Abbenhuis, directeur van de NCRV, is een ledenwervingscampagne van groot belang. “Momenteel hebben we ongeveer 325.000 leden. Als we niets doen loopt het ledenaantal terug onder invloed van demografische factoren. Een verlies van de A-status betekent een halvering van de zendtijd. Vandaar deze campagne.”

De NCRV is een belangrijke A-omroep. We hebben een duidelijke maatschappelijke visie en willen als NCRV laten zien wat mensen beweegt en mensen bindt. Daarom gebruiken we onze media om de verdraagzaamheid en samenhang in de samenleving te vergroten. Of het nu gaat om Man bijt hond, Netwerk, Praatjesmakers, Hello Goodbye of één van onze andere mooie programma’s, we hebben voldoende leden nodig om deze programma’s te kunnen blijven uitzenden!!

Meer in NCRV

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Daphne Deckers als presentatrice van RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen