Voetbalvrouwen waarschuwt kijkers over ‘kampers’

De kijkers van Voetbalvrouwen zijn zon- dag door RTL 4 gewaarschuwd dat het beeld dat de serie schetst van woonwa- genbewoners niet overeenkomstig is met de werkelijkheid. Tot zes keer aan toe verscheen een mededeling in beeld, dat zei: “De vertoonde beelden komen niet overeen met de leefwijze van bewo- ners in woonwagens.” Producent Johan Nijenhuis gaf al eerder aan te onderzoe- ken hoe de beeldvorming in de serie ver- anderd kan worden, na kritiek van Leidse woonwagenbewoners.

Bewoners van een woonwagenkamp op het Trekvaartplein in Leiden uitten zich vorige week gekwetst door het beeld dat Voetbalvrouwen schetst van woonwagenbewoners. Nijenhuis heeft na overleg met de bewoners besloten de beeldvorming aan te passen.

In de serie op RTL4 woont de familie van Solange de Reuver (Nicolette van Dam) in een vieze caravan die gestald wordt op de oprit van de rijke profvoetbaler Italo Ferero (Bas Muijs). Boeren en scheten laten zijn veel voorkomende uitingen. Solanges broer Mickey houdt zich zelfs bezig met een criminele carrière.

De wagenbewoners in Leiden benadrukken dat ze juist netjes wonen en leven met zorg voor elkaar. Hun woonwagens lijken niet op de vervuilde caravan uit de serie. Ook de kleding en het gedrag in Voetbalvrouwen vinden de bewoners verkeerd.

Nijenhuis beloofde volgende week om te gaan bekijken hoe de beeldvorming kan worden aangepast. “We willen in Voetbalvrouwen een humoristisch beeld geven van een vreselijke schoonfamilie. Dat we hiermee woonwagenbewoners zouden treffen is nooit onze bedoeling geweest“, zei hij toen.

Er is uiteindelijk voor gekozen om een bericht bovenin beeld te plaatsen. Het is nog niet bekend of deze tekst ook tijdens komende afleveringen te zien is.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen