VARA start opnamen muzikale comedy ‘Gebak van Krul’

Deze week starten de opnamen voor Gebak van Krul, een nieuwe, achtdelige muzikale comedyserie, die begin 2009 bij de VARA te zien is op zaterdagavond om 19.30 uur op Nederland 1. De hoofdrollen in Gebak van Krul worden gespeeld door musical- en operazanger Henk Poort, cabaretière Mylène d’Anjou en de musicalzangeressen Céline Purcell en Dorien Haan. De liedteksten van Theo Nijland, uitgevoerd door het Metropole Orkest, staan garant voor een muzikale comedy.

Gebak van Krul wordt geschreven door Haye van der Heyden (Kinderen Geen Bezwaar, In de Vlaamsche Pot, Kees & Co). Gebak van Krul speelt zich af in een ouderwetse banketbakkerij in het hartje van de Jordaan. Daar heerst, naast de spreekwoordelijke Amsterdamse gezelligheid, ook de wil om iets van de multiculturele samenleving te maken.

Baas van de banketbakkerij is Henk Krul (Henk Poort), een talentloze man die de macht heeft om geen enkele andere reden dan dat hij nou eenmaal de eigenaar is. Hij moet voortdurend opboksen tegen zijn tien minuten oudere tweelingbroer Herman (een dubbelrol van Henk Poort), die schuin aan de overkant een supermarkt runt en klaar staat om de zaak van Henk over te nemen. Henk en zijn vrouw Karin (Mylène d’Anjou) hebben twee dochters, Charlotte (Céline Purcell) en Dora (Dorien Haan).

In de keuken staat de Turkse, ambitieuze Toros (Ara Halici), die zijn ploegje jonge bakkers vaardig aanstuurt. En tot slot is er Mosje (Oren Schrijver), een op de zolderkamer wonende joodse student die de politiek in wil, maar te lui is om er iets voor te doen.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen