1,7 miljoen kijkers voor Radar


De kijkcijfers van maandag 28 april 2008 (SKO)

Radar (TROS, Ned1, 20:33) – Antoinette Hertsenberg is met Radar en Opgelicht het kijkcijferkanon van de TROS. Vorige week tekende ze voor maar liefst zes jaar bij, bij de omroep. “Wij zijn nu al de best bekeken publieke omroep en dat willen we ook blijven. We komen uit een wat moeilijkere periode: sterren die naar Talpa vertrokken en een bestuur dat vrij impulsief reageerde op de plannen in Den Haag“, zei TROS-voorman Peter Kuipers eerder in De Telegraaf. “De rust is weer teruggekeerd.

Eén ding staat voorop: beide programma’s moeten in de toekomst onafhankelijk blijven. Samenwerken met bijvoorbeeld de Consumentenbond of Vereniging Eigen Huis is voor Antoinette dan ook onbespreekbaar. “Als er misstanden zouden zijn bij die organisaties moeten we die ook aan de orde kunnen stellen. Radar en Opgelicht?! moeten van dat soort samenwerkingen zover mogelijk vandaan blijven.” Antoinette is blij met het zesjarig contract. “Een prachtige termijn, waaruit veel vertrouwen spreekt. We kunnen het succes van Radar en Opgelicht?! continueren en hopelijk zelfs uitbouwen.” Radar werd maandag door 1.733.000 kijkers (madl: 27.9%) bekeken.

Holland’s Next Top Model (RTL5, 20:30) – Patricia van der Vliet, deelneemster aan Hollands Next Top Model, is geveld door de chronische ziekte van Crohn. De 18-jarige blondine lag de afgelopen weken in het ziekenhuis met een darmperforatie en herstelt nu thuis. Wat de ziekte van Patricia voor gevolgen heeft voor de opnamen van de serie is onduidelijk. “We hoopten dat we de ziekte van Patricia onder de pet konden houden, zodat ze in alle rust kon herstellen“, zegt een woordvoerder van Endemol. “Ze was er goed beroerd aan toe. We zijn ons kapot geschrokken.” De betrokkenen bij het programma ontkennen in de krant dat de ziekte is opgespeeld doordat de Zaanse schone te weinig gegeten heeft om te kunnen voldoen aan de strenge eisen die aan een topmodel worden gesteld. Hollands Next Top Model, dat wordt gepresenteerd door Daphne Deckers, trok maandag 502.000 kijkers (madl: 8.0%).

Dames In De Dop (RTL5, 21:30) – De deelneemsters aan Dames in de dop kicken er natuurlijk ook op om op tv te komen“, vertelt imagodeskundige Coco de Meyere. “Maar nog belangrijker is dat ze bij de start van het programma helemaal niet blij waren met hoe hun leven eruit zag én de intentie hadden om daar iets aan te doen.” Als imagodeskundige en lifecoach houdt De Meyere zich onder andere bezig met hoe de kandidates eruitzien. “Ik wil ze laten zien wat je allemaal kunt doen met de juiste kleding en goede uiterlijke verzorging. Het lijkt soms wel ‘hoe korter, hoe strakker en hoe bloter, hoe beter’. Ik vraag ze dan wat de achterliggende gedachte is achter dat te diepe decolleté of die te grote bos extensions.” Dames In De Dop werd door 505.000 kijkers (madl: 12.0%) bekeken na Holland’s Next Top Model.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen