Televisiezenders kleuren oranje op Koninginnedag

De televisiezenders kleuren vandaag oranje op Koninginnedag. Naast het gebruikelijke liveverslag van het bezoek van koningin Beatrix aan de provincie en aandacht van de nieuwsrubrieken, pakken Nederland 1 en RTL 4 uit met oranjegetinte uitzendingen. Jeroen Snel en Bert van Leeuwen presenteren de anderhalf uur durende finale van De Grootste Royaltykenner van Nederland en voor RTL 4 maakte Peter van der Vorst het programma Willem-Alexander en Máxima.

Jeroen Snel en Bert van Leeuwen presenteren om 20.30 uur de finale van De Grootste Royaltykenner van Nederland op Nederland 1. Honderden deelnemers bonden de afgelopen weken in zes voorrondes de strijd met elkaar aan. Per voorronde kwam één winnaar uit de bus. De uiteindelijke winnaars strijden vanavond in de grote live-finale op Koninginnedag tegen elkaar, net als een aantal bekende royalty-experts, waaronder protocollair specialist Henrik de Groot, verslaggeefster Marlène de Wouters en Paul Rem, conservator van Paleis ¹t Loo.

Aansluitend is om 21.55 Profiel te zien op Nederland 1. Hierin schetst Fons de Poel ‘De erfenis van Beatrix. Beatrix is een vorstin die het Huis van Oranje als een onderneming runt en in de jaren van haar koningschap alles heeft geprobeerd om de grandeur van de monarchie te herstellen; van de professionalisering van de hofhouding tot het herstel van protocollaire omgangsvormen. In KRO Profiel de analyses van onder meer oud-minister Gerrit Brakx, oud-premier Ruud Lubbers, cabaretier Paul van Vliet (gewezen studievriend van Beatrix) en Jan Hoedeman, royalty-duider van de Volkskrant.

RTL 4 zendt tussen 21.30 en 23.00 ‘Willem Alexander en Máxima’ uit. Hierin portretteert royaltywatcher Peter van der Vorst kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima. Dit ter gelegenheid van de veertigste verjaardag van de toekomstige Nederlandse koning op 27 april 2007. Aan de hand van eigen beelden en archief- beeld wordt een beeld geschetst van onze aankomende vorst en diens vrouw Máxima.

Elize en Frank Dane presenteren om 23.00 uur een samenvatting van het Radio 538 Koninginnedagconcert op RTL 5. De artiesten line-up is groots. Zo zullen onder anderen Kane, Jan Smit, David Guetta, Krezip, VanVelzen, Jeroen van der Boom, Leaf en Alain Clark een optreden op de 538-tribune geven.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Daphne Deckers als presentatrice van RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen