Televisiezenders kleuren oranje op Koninginnedag

Geplaatst op wo 30 apr 2008 om 11:13

De televisiezenders kleuren vandaag oranje op Koninginnedag. Naast het gebruikelijke liveverslag van het bezoek van koningin Beatrix aan de provincie en aandacht van de nieuwsrubrieken, pakken Nederland 1 en RTL 4 uit met oranjegetinte uitzendingen. Jeroen Snel en Bert van Leeuwen presenteren de anderhalf uur durende finale van De Grootste Royaltykenner van Nederland en voor RTL 4 maakte Peter van der Vorst het programma Willem-Alexander en Máxima.

Jeroen Snel en Bert van Leeuwen presenteren om 20.30 uur de finale van De Grootste Royaltykenner van Nederland op Nederland 1. Honderden deelnemers bonden de afgelopen weken in zes voorrondes de strijd met elkaar aan. Per voorronde kwam één winnaar uit de bus. De uiteindelijke winnaars strijden vanavond in de grote live-finale op Koninginnedag tegen elkaar, net als een aantal bekende royalty-experts, waaronder protocollair specialist Henrik de Groot, verslaggeefster Marlène de Wouters en Paul Rem, conservator van Paleis ¹t Loo.

Aansluitend is om 21.55 Profiel te zien op Nederland 1. Hierin schetst Fons de Poel ‘De erfenis van Beatrix. Beatrix is een vorstin die het Huis van Oranje als een onderneming runt en in de jaren van haar koningschap alles heeft geprobeerd om de grandeur van de monarchie te herstellen; van de professionalisering van de hofhouding tot het herstel van protocollaire omgangsvormen. In KRO Profiel de analyses van onder meer oud-minister Gerrit Brakx, oud-premier Ruud Lubbers, cabaretier Paul van Vliet (gewezen studievriend van Beatrix) en Jan Hoedeman, royalty-duider van de Volkskrant.

RTL 4 zendt tussen 21.30 en 23.00 ‘Willem Alexander en Máxima’ uit. Hierin portretteert royaltywatcher Peter van der Vorst kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima. Dit ter gelegenheid van de veertigste verjaardag van de toekomstige Nederlandse koning op 27 april 2007. Aan de hand van eigen beelden en archief- beeld wordt een beeld geschetst van onze aankomende vorst en diens vrouw Máxima.

Elize en Frank Dane presenteren om 23.00 uur een samenvatting van het Radio 538 Koninginnedagconcert op RTL 5. De artiesten line-up is groots. Zo zullen onder anderen Kane, Jan Smit, David Guetta, Krezip, VanVelzen, Jeroen van der Boom, Leaf en Alain Clark een optreden op de 538-tribune geven.
11 Reacties op “Televisiezenders kleuren oranje op Koninginnedag”


 1. Pat

  RTL5 had beter live het Radio 538 Koninginnedagconcert kunnen uitzenden.

 2. RobbieBoy

  @ Pat. daar kijkt vanmiddag toch geen hond naar? Weer of geen weer, de mensen gaan toch wel naar buiten met koninginnedag, hoor

 3. elg

  of morgen op hemelvaartsdag een registratie uitzenden

 4. Anoniem

  Of een avondvullend programma: 20:30 – 22:30 …

 5. andre

  RTL5 zend nu astro tv uit. Geef die live feed van Amsterdam gewoon, het is ook live op internet te zien.

 6. Tetje

  Niks aan buiten, ik ben even geweest maar te grijs, te koud en veel regen. Ik heb mn kleedje en teringzooi thuisgelaten en ben zelf wat moois uit gaan zoeken. Vanmorgen naar ned.1 gekeken en nu kijk ik RNN7.

 7. Johan B.

  Tetje, dan hebben jullie pech gehad. De meeste plaatsen droog weer met af en toe wel een te koude wind. Maar goed, vanavond is het weer groot feest in mijn woonplaats dus geen tv voor mij vanavond.

 8. jopie

  Astro Tv, je kan beter t testbeeld uitzenden.

 9. Damian van Schijndel

  Zelf het Ontbijtnieuws kleurde Oranje ! Door de Mok, Trui, en oranjetompoesen van Jan de Hoop !

 10. Valpa

  Dat 538 in één uurtje was dus echt bagger. Die Frank Dane is heel goed op de radio, maar niet grappig op TV (zit in de familie). En 20 seconden per artiest noem ik niet ‘in concert’… maar een heel korte compilatie. RTL5 had slim moeten zijn, en de hele middag de livestreams van 538.nl moeten uitzenden.

 11. Valpa

  Reactie op Valpa:

  Nu vraag ik me af, is de internetversie op RTL Gemist van het Museumplein drastisch ingekort.. nog geen half uurtje! Wellicht rechtenkwestie, want anders neem ik mijn woorden terug van het vorige bericht..

  Al bleef de presentatie slecht, met één microfoon voor 2 personen, en je zag de microfoonkabel gewoon hangen!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.