172.000 kijkers voor Life & Cooking


De kijkcijfers van zondag 27 april 2008 (SKO)

Life & Cooking (RTL4, 11:01) – Life & Cooking moest zondag eenmalig wijken voor het voetbal en werd daarom al om 11.00 uur uitgezonden. “Ja, je moet het toch een keer doen. We dachten: dan doen we het leuk ’s morgens“, aldus Irene Moors. “Ik was er natuurlijk al boos over: Waarom moeten we wijken voor voetbal? Het schijnt belangrijk te zijn.Carlo Boszhard vorige week: “Maar dan kijkt toch niemand?” Life & Cooking scoorde zondagmorgen 172.000 kijkers (madl: 15.8%) op RTL 4.

Carlo Boszhard wordt als showmaster vaak vergeleken met legendarische presentatoren als Willem Ruis en Jos Brink. Dat vindt hij niet erg. “Nee, hoor. Ik vind het wel een eer. Vroeger keek ik tegen ze op“, vertelt hij in Televizier. “Ik wilde altijd al een programma als Wedden Dat? presenteren. Het grappige is overigens wel dat bijvoorbeeld Paul de Leeuw nooit met iemand wordt vergeleken. Paul is Paul. Ik zou ook wel eens gewoon Carlo willen zijn.” De herhaling van de vroege Life & Cooking scoorde na 15.15 uur 141.000 kijkers (madl: 8.1%).

KNVB Beker Finale Feyenoord – Roda JC (RTL4, 17:55) – Feyenoord heeft in de eigen Kuip de bekerwinst veilig gesteld: de club won met 2-0 van Roda JC. Hierdoor neemt coach Bert van Marwijk afscheid met een prijs en speelt Feyenoord volgend seizoen Europees voetbal in de UEFA Cup. “Dat wij zouden winnen is makkelijker gezegd dan gedaan. Deze bekerwinst doet me heel veel. We hadden een slecht einde van de competitie, daardoor misten we op één punt de eerste vijf. Om nog iets van het seizoen te maken was deze bekerfinale heel erg belangrijk“, zegt Van Marwijk. Roy Makaay kwam pas na een uur het veld in: “Het was best even klote toen ik het hoorde. Naar deze wedstrijd had ik zes weken toegewerkt. Maar goed, ik heb er zaterdag met trainer Bert van Marwijk over gesproken. Ik gun het Michael natuurlijk wel van harte. Ik ben toch wel een gelukkig man.” De bekerfinale Feyenoord – Roda JC werd zondag door 1.820.000 kijkers (madl: 47.6%) bekeken op RTL 4.

Voetbalvrouwen (RTL4, 20:32) – Nicolette van Dam is naast haar rol in Voetbalvrouwen nu ook op televisie te zien in Ik Wed Dat Ik Het Kan. Ook draait ze haar hand niet om voor interviews. “Ik heb een tijdje geleden Eros Ramazotti geïnterviewd voor de TV Show van Ivo Niehe. Dat ging supergoed en ik hoop een beetje dat dat een opstapje is voor meer in die richting“, vertelt Nicolette in Televizier. In Voetbalvrouwen zal Nicolette niet bloot te zien zijn. “Bloot zul je mij niet zien. Dat heb ik vanaf het begin tegen regisseur Johan Nijenhuis gezegd. Dat geldt ook voor de toekomst.” Nicolette weet nog niet of ze bij Voetbalvrouwen blijft. “Als er een derde seizoen komt, dan weet ik nog niet of ik mee zal doen. Misschien wanneer de schrijvers een nieuwe uitdaging voor me bedenken.” Voetbalvrouwen werd door 1.038.000 kijkers (madl: 15.5%) bekeken na de KNVB Bekerfinale.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen