RTL 4 en SBS 6 met documentaire over Madeleine McCann

RTL 4 en SBS 6 gaan een jaar na de verdwijning van Madeleine McCann beiden een documentaire over het Britse meisje uitzenden. Madeleine McCann: Een Jaar Verder is op vrijdag 2 mei te zien op RTL 4; de herhaling van McCann: 1 jaar na haar verdwijning volgt precies één jaar na de verdwijning op zaterdag 3 mei bij SBS 6. Beide televisiestations programmeren de documentaires op de latere avond. Madeleine’s ouders Kate en Gerry komen in beide series uitgebreid aan het woord.

Op 3 mei is het is alweer een jaar geleden dat de Britse peuter Madeleine McCann spoorloos verdween uit het vakantieappartement in het Portugese Praia da Luz. De kleine Maddie lag met haar jongere broertje en zusje te slapen, terwijl haar ouders nog geen honderd meter verderop zaten te dineren. De bizarre verdwijning van het kleine meisje is nog altijd met raadselen omgeven. Haar ouders Kate en Gerry hebben onafgebroken aandacht gevraagd voor de verdwijning van hun dochter en doen dit ook met de documentaire Madeleine McCann: Een Jaar Verder op RTL 4.

Kate en Gerry spreken uitgebreid over de vierjarige Madeleine, de avond dat ze verdween en de bizarre twist in de zaak waarbij zij hoofdverdachten werden. Ook lichten ze hun beslissing toe om terug te keren naar Groot-Brittannië en van daaruit hun missie voort te zetten. De filmmakers volgden de McCann’s sinds januari dit jaar en de camera’s draaiden tijdens intense gesprekken bij Kate en Gerry thuis in Rothley. Tevens gingen ze mee tijdens de internationale campagne van het stel.

De documentaire van SBS 6 ‘Madeleine McCann: 1 jaar na haar verdwijning’ bevat exclusieve beelden, gefilmd door een vriend van de McCanns, van de ouders van Madeleine in de eerste dagen na de vermissing van hun dochter. Ook de vrouw met wie de McCanns dineerden op de beruchte avond doet voor het eerst haar verhaal voor de camera. De documentaire was eerder te zien in het BBC-programma Panorama en werd door 5,3 miljoen mensen bekeken. De documentaire was al eerder op dinsdag 27 november te zien bij SBS 6.

Madeleine: Een Jaar Verder: vrijdag 2 mei tussen 22:30 en 00:30 uur bij RTL 4.
Madeleine: 1 jaar na haar verdwijning: zaterdag 3 mei vanaf 23.10 uur bij SBS 6.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen