Daphne Deckers naakt in fashion glossy Grazia

Holland’s Next Top Model-presentatrice Daphne Deckers gaat uit de kleren in het blad van Grazia, dat de tv-serie sponsort. Tien jaar na haar eerste, onthullende presentatie in de Amerikaanse Playboy laat zij zich opnieuw bewonderen, ditmaal in de wekelijkse fashion glossy Grazia. Daphne zegt: “Vroeger was je in de ogen van de modewereld op je 40ste een brontosaurus. Maar nu zie je dat deze dames met hun charisma (en oké, een beetje botox) de jonge modelletjes uit beeld vegen.

Het meest overtuigende argument voor deze ongewone reportage komt van de Australische topfotograaf Philip Riches, tevens jurylid van Holland’s Next Top Model. “It’s a statement“, zegt hij. “You don’t have to be young to be strong and sexy.

Daphne denkt er precies zo over: “Dit zijn de gouden jaren. Veertig is écht het nieuwe dertig. Het gaat niet om dundunner- dunst, maar om de beste versie van jezelf. Lekker in je vel zitten, dat is pas aantrekkelijk. Vrouwen blijven zich maar blindstaren op jong en rimpelloos. Ik haal zelf meer motivatie uit het selfmade lichaam van de vijftigjarige Madonna dan uit het jonge Bambi-lijfje van Gisele Bündchen. Gelukkig zie je steeds meer campagnes met ‘ouwe knarren’ als Linda Evangelista, Stephanie Seymour en Christy Turlington.

Het Daphne Unzipped-nummer, Grazia’s Body Issue, ligt twee volle weken in de winkel. De lasten en lusten van het uiterlijk staan centraal in dit dubbeldikke themanummer. In Grazia 17/18, verschijningsdatum woensdag 23 april, komen ook schrijfsters aan het woord over hun (eigen) body issues, met korte essays van Ebru Umar, Siska Mulder, Manon Spierenburg, Sophie van der Stap en Susan Smit.

Grazia, in Nederland succesvol gelanceerd in augustus 2007, is de eerste wekelijkse fashion glossy met een eigentijdse mix van high end inspirerende fashion, beauty en lifestyle, celebrity-news en real-life stories. De eerste Grazia verscheen in 1938 in Italië; inmiddels komt dit wekelijkse modetijdschrift uit in meer dan acht landen.

Grazia’s Body Issue ligt vanaf woensdag 23 april in de winkel.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen