Peter R. de Vries terug op televisie met ‘Boef Zoekt Vrouw’

Peter R. de Vries is deze avond voor het eerst sinds de controversiële uitzending over Joran van der Sloot terug op televisie met een aflevering van Peter R. de Vries misdaadverslaggever. “Boef zoekt vrouw“, kondigt De Vries de eerste aflevering aan. De misdaadjournalist laat zien waar een internetdate op uit kan lopen. In de reportage komt een verslag- geefster via een datingsite in contact met Paul van O., die werd veroordeeld wegens doodslag op zijn echtgenote Angelique in 2000.

Van O. doet zich op Internet voor als eerlijk en betrouwbaar, maar blijkt in de praktijk keihard te liegen over zijn verleden. De verslaggeefster neemt de identiteit aan van ‘Anna’ die op zoek is naar een eerlijke en betrouwbare man. Een maandenlange e-mailwisseling volgt. Paul van O. noemt zichzelf ‘Paco’ en zegt dat hij een zakenman is die vijf jaar in Spanje heeft gewerkt. In werkelijkheid zat hij de afgelopen jaren gevangen in Nederland. Over zijn geschiedenis met Angelique zwijgt hij.

Peter R. de Vries, misdaadverslaggever besteedde in diverse uitzendingen aandacht aan Paul van O. Ondanks een stortvloed aan bewijs ontkende Van O. jarenlang betrokken te zijn bij de dood van zijn spoorloos verdwenen vrouw. Pas in 2006 biechtte hij op dat hij Angelique had doodgeschoten en begraven in het Amsterdamse Bos. Op zijn aanwijzingen werden haar stoffelijke resten gevonden. Op dit moment zit Van O. in de eindfase van zijn detentie.

Via een tweede kort geding heeft Paul van O. donderdag weten te bewerkstelligen dat journalist Peter R. de Vries zijn uitzending van 20 april nog verder moet aanpassen. Maandag bepaalde een andere rechter van de rechtbank Amsterdam al dat De Vries beelden die hij in februari van Van O. maakte niet mag uitzenden. Donderdag kwam daar een vonnis overheen, waarin het de misdaadverslaggever wordt verboden de stem van Van O., opgenomen tijdens een telefoongesprek, in de uitzending te laten horen. Ook mag De Vries niet zeggen welk beroep Van O. tegenwoordig uitoefent.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen