Draadstaal op een beter tijdstip: prime-time op Nederland 3

Foto: Anne TimmerMet hun satirische tv-serie Draadstaal mochten Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven eerst hun succes bewijzen rond de randen van de nacht op vrijdag. Dit bleek voor het duo geen onmogelijke missie. Met types als Fred en Ria Onderbuik, De Boeren en de te eerlijke man wisten zij al behoorlijke kijkeraantallen aan zich te binden. Nu is Draadstaal elke zondag om half negen te zien op 3. “Na twee uitzendingen hoorden we al dat ons programma een betere plek verdiende.

De VPRO en de zendercoördinator waren dusdanig tevreden dat Draadstaal nu naar prime time verhuist. “Na twee uitzendingen hoorden we al dat ons programma een betere plek verdiende“, vertelt Dennis van de Ven aan TVgids.nl. “Maar in tv-land moet je altijd maar afwachten of dat dan ook werkelijk gebeurt. We stonden dus te dansen op tafel toen we hoorden dat onze tweede reeks op zondag na het achtuurjournaal te zien zou zijn.

Inspiratie voor onze typetjes halen we uit ons dagelijks leven en uit ons verleden. Mijn ouders hadden een snackbar in Limburg waar ik vijftien jaar heb gewerkt. Verder was ik misdienaar in de kerk, heb ik bij de harmonie gezeten en heb ik in een kroeg gewerkt. Jeroens ouders waren groenteboer in Brabant en hij heeft ook nog bij een hele foute bar-dancing gewerkt. Je kunt wel stellen dat we allerhande inspirerende mensen zijn tegengekomen.

Draadstaal is iedere zondag om 20.35 uur te zien bij de VPRO op Nederland 3.

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen